Vodafone confirmă: Toate convorbirile sunt ascultate

| 06 iun, 2014

Vodafone, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila din lume, a dezvaluit existenta unor cabluri secrete care le permit agentiilor guvernamentale sa asculte toate conversatiile de pe retelele sale, acestea fiind utilizate la scara larga în unele din cele 29 de tari din Europa si nu numai în care compania de telecomunicatii îsi desfasoara activitatea, informeaza joi The Guardian.

Vodafone, care publica un raport privind programele de monitorizare ale statului, face aceste dezvaluiri cu scopul de a se pune capat utilizarii tot mai largi a retelelor de telefonie mobila pentru spionarea cetatenilor.

Compania afirma ca aceste cabluri secrete sunt conectate direct la reteaua sa si a altor grupuri de telecomunicatii, ceea ce le permite agentiilor secrete sa asculte sau sa înregistreze conversatii live, si, în anumite cazuri, sa localizeze un client.

În Albania, Egipt, Ungaria, India, Malta, Qatar, România, Africa de Sud si Turcia este ilegala dezvaluirea de informatii referitoare la înregistrarea sau interceptarea convorbirilor si a mesajelor telefonice, adauga sursa citata.

În aproximativ sase dintre tarile în care opereaza Vodafone, legea fie obliga operatorii de telecomunicatii sa instaleze cabluri de acces direct sau le permite guvernelor sa faca acest lucru. Compania, care detine retele de telefonie fixa si mobila, nu a dorit sa dezvaluie tarile în cauza, deoarece anumite guverne ar putea lua masuri prin încarcerarea personalului sau.

Sistemele de acces direct nu necesita mandat, iar companiile nu detin nicio informatie cu privire la identitatea sau numarul de clienti monitorizati. Supravegherea în masa se poate întâmpla în orice retea de telecomunicatii, fara ca agentiile secrete sa fie obligate sa justifice actiunile lor companiilor implicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ