Ford a testat o tehnologie uimitoare, care ar putea elimina accidentele rutiere

| 03 iun, 2014

Folosind un sistem Ei-Fi bazat pe unde radio, masinile pot comunica intre ele si sunt capabile sa emita alerte in legatura cu potentialele pericole pe care le detecteaza, informeaza Tech Radar.

Mai exact, tehnologia - numita vehicle2vehicle sau V2V - inregistreaza viteza, pozitia si alte date importante despre celalte automobile din trafic si determina daca exista riscul producerii unei coliziuni.

De cele mai multe ori, V2V alerteaza soferul asupra unui potential pericol inainte ca acesta sa il observe, printr-o alarma si un buton rosu care apare pe ecranul de pe bord.

De asemenea, tehnologia foloseste radarul cu care este dotat masina pentru a identifica vehiculele care circula cu o viteza prea mare.

Publicatia citata noteaza ca V2V este inca in faza de testare si ca ar putea ajuta foarte mult participantii la trafic. Insa marele dezavantaj este ca detecteaza doar masinile care au aceasta tehnologie instalata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ