Update. Fosta directoare de la liceul "Bolintineanu" Costica Vărzaru află pe 6 septembrie dacă iese din arest

| 30 aug, 2013

Update. Mgistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat vineri, pentru 6 septembrie, discutarea cererii fostei directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru de judecare în libertate în dosarul în care este acuzată că a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat - sesiunea iunie-iulie 2013.

Fosta directoare de la liceul "Bolintineanu" Vărzaru a formulat recurs la decizia Tribunalului Bucureşti (TB) care a decis ca aceasta să fie judecată în stare de arest.

Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată pe 23 august de procurorii Parchetului Capitalei, în stare de arest preventiv, fiind acuzată că a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013.

Costica Vărzaru va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Gina Ciontoiu (membră a comitetului de părinţi), Elena Dumitru şi Maria Mimoza Vulcu (vicepreşedintă a comisiei de bacalaureat).

În perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, a pretins şi primit bani de la elevi ai liceului înscrişi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii comisiei de bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către elevi, potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei.

Mecanismul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost următorul: sumele de bani colectate urmau a fi înmânate cadrelor didactice supraveghetoare, atât direct de către inculpata Costica Vărzaru, cât şi disimulat, în pachete de ţigări/reviste/ziare poziţionate pe catedrele din sălile de examinare. Imediat după deschiderea subiectelor, Costica Vărzaru urma să convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate. Distribuirea foilor cu rezolvările subiectelor urma să se realizeze de către Costica Vărzaru şi alţi profesori ai unităţii şcolare, sub pretextul suplimentării filelor de 'ciorne'.

S-a mai reţinut că, în perioada 25 - 30 iunie 2013, Costica Vărzaru a făcut şi demersuri pentru desemnarea unor membri şi a unor supraveghetori asupra cărora să-şi poată folosi influenţa în sensul indicat anterior.

Pe 1 iulie 2013, în timp ce se afla la sediul liceului cu ocazia desfăşurării probei scrise la limba şi literatura română, în calitate de vicepreşedintă a comisiei de bacalaureat, Maria Mimoza Vulcu, împreună cu Elena Dumitru (a cărei prezenţă era interzisă în timpul examenului), a xeroxat în mai multe exemplare răspunsurile corecte de la această probă, ce urmau a fi date mai multor elevi din sălile de examen, inclusiv celor ce erau menţionaţi pe o filă A4, găsită în geanta sa.

Maria Mimoza Vulcu a fost găsită cu înscrisurile xeroxate în timp ce se afla pe holul de la etajul 2 al liceului, înainte de a intra în sălile de examen în scopul anterior menţionat.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea efectuării de cercetări sub aspectul unor fapte de corupţie faţă de profesorii supraveghetori şi faţă de elevii Liceului Teoretic 'Dimitrie Bolintineanu' care au susţinut la data de 1 iulie 2013 proba scrisă la examenul de bacalaureat.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ