Directoarea şpăgară de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, condamnată la închisoare cu suspendare

| 25 sep, 2014

Fosta directoare a Liceului 'Dimitrie Bolintineanu' Costica Vărzaru a fost condamnată joi de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 3 ani închisoare cu suspendare, ea fiind acuzată că a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

De asemenea, Costica Vărzaru a fost obligată de instanţă să muncească 100 de zile în folosul comunităţii.

Decizia nu este definitivă.

Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată pe 23 august 2013, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste date.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gina Ciontoiu (membră a comitetului de părinţi), Elena Dumitru şi Maria Mimoza Vulcu (vicepreşedintă a comisiei de bacalaureat).

Potrivit Parchetului Capitalei, în perioada mai-iunie 2013, Costica Vărzaru, în calitate de director al Liceului Teoretic 'Dimitrie Bolintineanu' din Bucureşti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membră a comitetului de părinţi, a pretins şi primit bani de la elevi ai liceului înscrişi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii comisiei de bacalaureat şi faţă de cadrele didactice cu atribuţii de supraveghere, în scopul promovării examenelor de către elevi.

S-a mai reţinut că, în perioada 25-30 iunie, Costica Vărzaru a făcut şi demersuri pentru desemnarea unor membri şi a unor supraveghetori asupra cărora să-şi poată folosi influenţa în sensul indicat anterior.

Citeşte şi: Fosta directoare de la Bolintineanu lua bani de la elevi şi desemna supraveghetori permisivi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ