BACALAUREAT 2014. Un Bacalaureat bine organizat

| 30 iun, 2014

BACALAUREAT 2014. În anii guvernării portocalii a existat o adevărată „tradiţie” ca Bacalaureatul să fie însoţit de scandaluri, controverse şi dispute aprinse, însă mulţumită măsurilor întreprinse de cabinetele conduse de Victor Ponta, în ultimii doi ani aşa-numitul examen de maturitate reintră pe făgaşul normalităţii.

BACALAUREAT 2014. În timp ce miniştrii Cristian Adomniţei sau Daniel Funeriu s-au remarcat doar prin bulversarea sistemului de învăţământ, subminând astfel viitorul multor generaţii de elevi, ministerul condus de Remus Pricopie a reuşit să repună sistemul de învăţământ pe baze solide. Toţi miniştrii de după anul 2004 au încercat să impună o nouă viziune fără a avea în vedere o strategie de ansamblu care să vizeze un răspuns la nevolie sistemului de învăţământ ce vizau în primul rând o mai bună pregătire a elevilor.

Examenele din ultimii doi ani nu mai constituie o controversă ca urmare a măsurilor luate de Ministerul Educaţiei de asigurarea a corectitudinii precum şi a rigorozităţii probelor. Sub mandatul lui Remus Pricopie a fost realizată o reformă reală a sistemului de educaţie, fără a oferi schimbări care să îi debusoleze pe elevi. Examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională au devenit mult mai eficiente şi mai predictibile, iar rezultatele nu au încetat să apară. În ultimii doi ani probele de bacalaureat şi cele ale Evaluării Naţionale s-au desfăşurat fără abateri grave de la normele de examinare. Totodată, anul acesta peste 70% dintre elevii care au susţinut probele la examenul de Evaluare Naţională au obţinut note peste 5 iar pentru prima dată, în ultimii ani s-au înregistrat mai multe note de 10 la matematică decât la limba română.

 


CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2014. 14 candidaţi, eliminaţi în Bucureşti de la proba scrisă de limba română a bacalaureatului

 

 

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a dus o politică de toleranţă zero faţă de corupţie şi a sancţionat orice abuz din partea cadrelor didactice care au încercat să obţină beneficii materiale de pe urma elevilor sau a examenelor naţionale. Cu toate că ministrul Remus Pricopie a reamintit inspectorilor într-o videoconferinţă de cazul de anul trecut de la Liceul Bolintineanu, doi inspectori şcolari şi un profesor examinator din judeţul Arad nu au ţinut cont de avertisment şi s-au implicat într-un caz de trafic de influenţă. Unul dintre inspectorii a fost reţinut de către procurorii DNA, luni dimineaţă, după ce a primit între 300 şi 500 de euro de la elevi pentru a-i promova la examenul de Bacalaureat. Ministrul Educaţiei a decis sancţionarea acestuia prin demitere.

 

 

CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2014. Autoritățile au pregătit măsuri draconice pentru examenul de Bacalaureat 2014

 

 

Odată cu investirea în luna mai a anului 2012 a unui guvern condus de premierul Victor Ponta, printre primele priorităţi ale executivului s-au numărat reîntregirea salariilor bugetarilor, deci inclussiv ale angajaţilor din sistemul de educaţie. Pe lângă reîntregirea salariilor, guvernul condus de premierul Victor Ponta a avut în vedere şi majorarea salariilor profesorilor debutanţi. Printre deciziile luate de minister în direcţia bunei pregătiri a elevilor a fost informatizarea şcolilor, contribuind astfel la modernizarea şcolii şi la buna pregătirea a viitoarelor generaţii. Cumulate, toate aceste măsuri care au pus accent pe educaţie şi pe pregătirea elevilor au reprezentat repere importante din perspectiva creşterii performanţelor în învăţământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iul, 2014
Dascălu D. .Paul
Bacalaureat sau maturitate?
Cînd mă gîndesc cîtă pregătire individuală se făcea pe vremuri, de către generaţiile mai vechi,cînd renunţam la toate petrecerile, la modă, la multe bucurii, la activităţile tinereşti şi eram cu gîndul şi faptele numai la pregătirea noastră pentru a obţine maturitatea căci aşa se numea bacalaureatul prin anii 1961, rămîn profund mirat la ce se pretează unii pentru a obţine acest certificat de bacalaureat, care să atesteze pregătirea şi maturitatea tinerilor apţi de a întra în învăţămîntul superior şi în viaţă. Este drept că tinerii liceeni au nevoie şi de activităţi de destindere,au şi ei dreptul la viaţă , la fericirea tinerească, dar să se comercializeze nota la examenele de bacalaureat nu am mai crezut că se va ajunge vreodată. Mi se pare un anacronism, o acţiune contra naturii, contra curenţilor de aer sau de apă. Am rămas stupefiat. În aceste condiţii cine va mai fi interesat să studieze pentru bacalaureat, pentru admiterea în învăţămîntul superior,pentru folosul tînărului în viaţă? Vinovaţi nu sunt doar tinerii ci întreg sistemul care promovează astfel de practici.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ