BACALAUREAT2014.Sesiune de bac în primăvara și meditații plătite de stat, pentru nepromovații din ultimii ani

| 01 iul, 2014

BACALAUREAT 2014. Candidatii care nu s-au prezentat la bacalaureat in ultimii ani sau care nu au promovat examenul vor putea participa la o sesiune speciala, care ar putea fi organizata in februarie-martie, tot pentru ei urmand sa fie organizate meditatii platite de stat.

BACALAUREAT 2014. "In cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala, aprobata prin ordin al ministrului educatiei nationale", se arata in ordonanta.


Acelasi act normativ reglementeaza plata meditatiilor de catre stat pentru candidatii care nu au promovat bacalaureatul sau nu s-au prezentat la examen, cu mentiunea ca "fiecare absolvent poate beneficia o singura data de finantare pentru a participa la cursurile de pregatire".

"In situatia in care absolventii studiilor liceale nu au sustinut, nu au promovat examenul national de bacalaureat, acestia pot beneficia de cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unitatilor de invatamant liceal, precum si la nivelul institutiilor de invatamant superior acreditate.

Fiecare absolvent poate beneficia o singura data de finantare pentru a participa la cursurile de pregatire pentru examenul de bacalaureat. Cursurile de pregatire in vederea promovarii examenului national de bacalaureat, aprobate de Ministerul Educatiei Nationale, se desfasoara potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale", prevede ordonanta.

Potrivit statisticilor Ministerului Educatiei, in intervalul 2010 -2013, circa 209.000 de candidati nu au promovat bacalaureatul. Acestia vor putea sustine, in sesiunea speciala, numai proba sau probele nepromovate. Ei vor face meditatii numai la proba sau probele pe care le au de sustinut la bacalaureat.


Oficialii MEN spune ca meditatiile ar putea incepe in octombrie si ar dura pana in ianuarie, iar sesiunea aspeciala ar putea fi organizata in perioada februarie-martie.Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, in primavara, ca are in vedere "institutionalizarea" meditatiilor pentru cei care nu reusesc sa promoveze bacalaureatul, iar acestia sa primeasca o sansa in plus intr-o sesiune speciala de examene. "Niciun sistem din lume nu are rata de succes de suta la suta (la bacalaureat - n.red.).

Atunci cand ai 200.000 - 300.000 de copii intr-un ciclu, unii vor fi foarte buni, unii medii, unii nu vor tine acelasi ritm de pregatire. Nu trebuie sa-i pedepsim pe cei care nu reusesc de prima data, trebuie sprijiniti. Prin urmare, la Ministerul Educatiei, lucram la un proiect ca institutiile de invatamant acreditate, respectiv liceele si universitatile sa poata sa desfasoare meditatii institutionalizate pentru o perioada de trei-patru luni, strict cu programa de bacalaureat", a declarat atunci ministrul.


CITEȘTE ȘI: EDU.RO: Anunţ important pentru toţi elevii şi profesorii de la Bacalaureat 2014

 

Pricopie a mai spus ca, dupa aceste cursuri, absolventii ar putea fi examinati intr-o sesiune de bacalaureat care ar fi programata in februarie-martie.

"Nu exclud sa introducem o sesiune de bacalaureat, dupa ce se termina aceasta sesiune de pregatire. Apare o singura problema, aceea ca programul, calendarul scolar este foarte incarcat", a spus ministrul, adaugand ca se cauta solutii pentru stabilirea unui calendar.

 

CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2014: Pricopie: Nu ai voie sub nicio formă să strângi niciun fel de bani în şcoală

 

 

Intrebat daca nu exista riscul ca tinerii sa nu fie interesati de meditatii, pentru ca programe similare au fost desfasurate in unele licee si universitati, dar nu au avut succes, Remus Pricopie a spus ca in primul an "este foarte posibil ca absolventii sa nu fie foarte interesati de meditatii".

"Intentionam ca aceste cursuri sa fie finantate de stat, fie pe proiecte cu fonduri structurale, fie ca vorbim de bugetul statului", a completat Pricopie.

 

 

Sursă: ziare.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ