Modificări Legea educaţiei. Băsescu promovează Legea Junglei în cazul Învăţământului

| 07 iul, 2014

Modificări Legea educaţiei. Legea Educaţiei nu a fost modificată asfel încât să fie bulversat sistemul, ci pur şi simplu au fost aduse corecturi absolut necesare.

Modificări Legea educaţiei. Oricum ai da-o în România, ca guvernant, e imposibil să faci ceva, oricât de bun ar fi, fără să se trezească cineva să te critice. Şi te va critica nu pentru că are argumente solide că ceea ce tu crezi că e bine, de fapt nu e, ci pentru simplul fapt că tu ai făcut, iar el nu. Am văzut asta în cazul măririi salariului minim, când cei care criticau salariile mici din România criticau de asemenea şi majorarea venitului minim garantat, şi am văzut-o şi în cazul CAS, când cei care au cerut demisia Guvernului pentru că nu reduce CAS mai repede, când premierul Ponta a anunţat reducerea de la toamnă cu 5 puncte procentuale, deodată au început să ne vorbească despre cum nu vom avea bani suficienţi pentru menţinerea măsurii sau FMI va denunţa acordul cu România. Prostii.

Citeşte şi: REZULTATE BACALAUREAT 2014: 62 de elevi au luat 10 pe linie la BACALAUREAT

Modificări Legea educaţiei. Un nou astfel de caz este Legea Educaţiei Naţionale. Nu există sindicat sau asociaţie studenţească care să nu fi dat zilele acestea un comunicat de presă în care îşi arată aprecierea faţă de noua lege. Există însă politicieni, oamenii lui Băsescu, împreună cu şeful lor, care fac tot posibilul să distrugă ceva bun. Adică toată lumea din domeniu, elevi, studenţi, profesori, apreciază noua formă a legii, în schimb nişte politruci spun că nu e bună. Halucinant este motivul lor: cea de-a treia sesiune a examenului de bacalaureat.

Adică Băsescu, cel pentru care şcoala românească scoate tâmpiţi şi care are nevoie de mai mulţi chelneri, pentru că succesiunea în care i se umple paharul cu tărie nu e destul de rapidă, are o problemă cu faptul că tinerilor li se acordă o şansă în plus. Păi şi ce propune domnul preşedinte? Cei care nu iau bac-ul din prima să fie aruncaţi la lei? Reînviem Sparta şi îi aruncăm în prăpastie?

E adevărat, nu suntem cu toţii la fel, nu avem aceeaşi capacitate intelectuală, dar asta nu înseamnă că unor copii trebuie să li se interzică şansa la un viitor mai bun. Băsescu ar trebui să înţeleagă că nu toţi elevii sunt la fel de inteligenţi ca EBA, unii mai au nevoie şi de o a treia şansă.

Citeşte şi: Modificări legea educatiei. Sistemul de învăţământ reacţionează pozitiv la schimbările propuse de Guvern

Legea Educaţiei nu a fost modificată asfel încât să fie bulversat sistemul, ci pur şi simplu au fost aduse corecturi absolut necesare. În 2011, legea nu a fost realizată pe baza unor consultări cu părţile interesate, pe baza unui dialog, ci a fost impusă, ceea ce a făcut ca în timp să apară efecte negative, pentru că nu au putut fi analizate toate unghiurile.

Aşa cum am spus şi în introducere, nu este prima dată când ceva bun este atacat de cei care cred că le ştiu pe toate. Din nefericire, nu este nici ultima oară când acest lucru se întâmplă. Acesta este jocul politic, iar în 25 de ani ar fi trebuit să ne obişnuim cu el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iul, 2014
tina70
Sa fie prosti multi, apti de vot !!!
07 iul, 2014
palada
sa se dea 7 sesiuni de bac...pana in octombrie
pana iau toti...
si sa se duca repede la vot

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ