BACALAUREAT 2014. Mită la BACALAUREAT. Doi inspectori și o profesoară, ridicați în toiul nopții

| 30 iun, 2014

Doi inspectori şcolari şi o profesoară din Arad au fost ridicaţi de procurori, în noaptea de duminică spre luni, fiind suspectaţi că au primit mită pentru a ajuta absolvenţi de liceu să promoveze bacalaureatul, în urma unor percheziţii la locuinţele lor fiind găsite liste cu nume şi mii de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au descins la locuinţele a doi inspectori şcolari şi la domiciliul unei profesoare, ridicând mai multe probe într-un dosar de trafic de influenţă la bacalaureat, după ce suspecţii ar fi primit bani în schimbul promisiunii că vor ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze examenul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul de caz Codrin Gavra a declarat corespondentului MEDIAFAX că cercetările au început în urma unui denunţ, iar SRI a sprijinit această anchetă.

Astfel, în urma percheziţiilor domiciliare făcute la cei trei suspecţi, procurorii au ridicat câteva mii de euro şi liste cu nume, care ar fi ale unor absolvenţi de liceu ce ar fi plătit ca să promoveze examenul.

“Din informaţiile existente rezultă că cei trei au promis că vor facilita obţinerea notelor de trecere la bacalaureat”, a spus procurorul Codrin Gavra.

Printre suspecţi se numără inspectorul şcolar general adjunct Mihai Spânu.

Procurorii i-au ridicat pe cei trei pentru audieri, urmând să decidă dacă aceştia vor fi reţinuţi pentru 24 de ore.

Luni va avea loc prima probă scrisă a bacalaureatului, la disciplina de Limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi să participe la această probă 143.968 de absolvenţi, dintre care 129.827 din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Educaţiei.

Marţi, 1 iulie, absolvenţii clasei a XII-a vor participa la proba scrisă de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisă obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în 7 iulie şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 11 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ