Reîncepe campania oamenilor lui Băsescu împotriva României

| 12 iul, 2013

În pofida avertismentelor lansate de Lăzăroiu și restul susținătorilor președintelui, România nu a devenit nici republică bananieră și nici dictatură militară, sub conducerea majorității USL.

De câteva zile, ”toți oamenii președintelui”, atâția câți au mai rămas ei, par să se fi trezit brusc din adormire și se înghesuie, cu mic cu mare, să denunțe așa-zisa încălcare a independenței justiției și a statului de drept ca urmare a intervenței premierului în cazul ”Bolintineanu”.

Și, după ce Cristi Danileț, Monica Macovei sau Cristian Preda ne-au împuiat urechile (celor care nu schimbă direct televizorul pe alt canal, bineînțeles) cu acuzațiile lor, iată ca a venit și rândul lui Sebastian Lăzăroiu să încerce o demonstrație a modului în care premierul ar fi intervenit în ancheta procurorilor.

Așa de grav i se pare lui Sebastian Lăzăroiu modul în care a reacționat Victor Ponta, încât descrierea efectelor intervenției premierului devine pe alocuri de-a dreptul patetică. ”Intervenția publică a premierului în frauda de la liceul Bolintineanu reprezintă nu doar o imixtiune în actul de justiție, dar prin modul în care s-a pronunțat a fost un atac la adresa unei instituții a statului de drept”, declară consilierul prezidențial, într-un mesaj de adâncă jelanie la căpătâiul democrației românești.

Numai că românii au mai trecut și astă vară printr-o sesiune intensivă de lamentații, executate pe un ton atât de strident încât s-au auzit prin toate cancelariile europene. Și, în pofida avertismentelor lansate de Lăzăroiu și restul susținătorilor președintelui, România nu a devenit nici republică bananieră și nici dictatură militară, sub conducerea majorității USL. Ba dimpotrivă, în ultimul an, România a reușit să își regăsească liniștea politică și să reintre pe o tendință solidă de creștere economică. Iar partenerii externi s-au convins că Victor Ponta este un actor politic echilibrat, care exercită puterea cu maturitate și, oricum, cu mai multa responsabilitate decât un Traian Băsescu dominat de interese meschine sau un Crin Antonescu prizonier al exceselor isterice. Ba mai mult, Ponta a demonstrat că este un aparător al justiției, în contextul în care a riscat totul din punct de vedere politic pentru a asigura funcționalitatea Parchetului General și a DNA, a căror activitate era blocată de mai bine de un an ca urmare a interimatului de la conducerea celor două instituții.

Ca urmare, Victor Ponta a devenit, pe bună dreptate, principalul partener de dialog pentru marile cancelarii europene și Comisia de la Bruxelles. În schimb, Traian Băsescu a ajuns să fie complet izolat la Cotroceni, fiind nevoit să coabiteze cuminte cu premierul, de teama acelolași parteneri externi, pe care astă vară a încercat să îi manipuleze și care acum îl obligă să respecte acordul la care s-a angajat.

Iar acest lucru îi scoate efectiv din minți pe susținătorii președintelui și implicit pe Sebastian Lăzăroiu. Așa de mare este ura față de Victor Ponta, cel care l-a ridiculizat pe președintele-jucător, încât, pentru a-l vedea pedepsit, ar face orice. De aceea, n-ar fi de mirare ca în spatele avertismenului ”Mamei Omida” Lăzăroiu, care profeţește că intervenția premierului în cazul ”Bolintineanu” ar putea fi sancționată de raportul MCV, să se ascundă încă o campanie de dezinformare ca aceea de astă vară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

15 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 2013
mIHAI
Pentru "jurnalistele" Alexandra Radu si Elena Constantin ... ar trebui sa va cautati un job la Antene, acolo minciuna jurnalistica se plateste bine. S-au poate sunteti deja platite si de Antene si v-ati infiltrat aici sub acoperire. Poate ar trebui sa va puneti ochelari ca sa ii vedeti cum sunt cu adevarat Ponta, Antonescu si restul mafiei USL.
21 iul, 2013
popescu
ce bine combateti dna alexandra
va lipseste doar un ak-47 sa fiti mai convingatoare si un tribunal al poporului sa infiereze cu minie proletara tot ce e impotriva guvernului .
Aduceti un pic a ana pauker sau ma insel eu .numai bine
12 iul, 2013
Claudiu
esti prosta rau..macar iei parale pentru supt poola?
12 iul, 2013
laura
foarte slab articol
12 iul, 2013
bumbum
Ce-l mai perii pe Ponta. Unde sunt marile lui realizari ca in buzunarul nostru se vede numai dezastru. Daca e asa de bine de cand este Ponta de ce s-au scumpit toate ? De ce a mintit Ponta ca va face si va drege , cand continua ce a inceput Boc, doar ca cheltuieste muuult mai mult incepand cu pleiada de parlamentari in numar de aproape 600 . Pai poporul a dorit doar 300. Tine cont Ponta si USL de cerintele poporului , datorita caruia huzuresc in Parlament atatia neaveniti ? Si tu , Alexandra Radu il ridici in slavi pe Ponta. Ti-a placut cand a aruncat tara in haos vara trecuta si a cheltuit o gramada de bani pe un referendum inutil ? Fii obiectiva fetito si arata tot ce face Ponta si bune daca e vreuna, dar si rele care sunt cu duiumul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ