Ce cred românii despre ”intervenţia” lui Ponta în Justiţie, în cazul Bolintineanu

| 15 iul, 2013

Din datele oferite de sondajul CSCI, declaraţiile pe care premierul României le-a făcut în legătură cu modul în care au acţionat procurorii şi poliţiştii sunt considerate a fi reacţia corectă de 55% din respondenţi.

Săptămâna ce s-a încheiat s-a aflat sub spectrul examenului de Bacalaureat. Scandalul creat în jurul examenului, dar şi reacţiile politicienilor au ţinut prima pagină a ziarelor, fiind de asemenea şi un subiect pe placul televiziunilor, care au acordat ore întregi desfășurării Bacalaureatului.

Vociferările opoziţiei au fost cele clasice: guvernul e de vină, să demisioneze guvernul. Deşi o logică puerilă, cei din PDL au susţinut o propagandă prin care au încercat cu orice preţ să îşi crească procentul electoral, chiar dacă asta înseamnă să calce în picioare tot ce înseamnă părinţi, elevi, cadre didactice.

Generalizarea de către cei de la PDL a cazului Bolintineanu nu a făcut decât să creeze o percepţie negativă asupra învăţământului românesc, dar mai ales asupra celor implicaţi direct. După ce ani la rândul au umilit cadrele didactice prin tăieri salariale şi de sporuri, iar pe elevi prin reformele şi metodologiile create peste noapte de tot felul de indivizi lipsiți de competenţele necesare postului de ministru al Educaţiei, cei de la PDL continuă să îşi bată joc de cei implicați în sistem.

Cazul Bolintineanu s-a derulat aşa cum nu s-a mai întâmplat până acum în istoria recentă a României. Directoarea arestată pentru mită, descoperirea banilor pentru fraude au făcut ca autorităţile statului să se sesizeze în privinţa liceului Bolintineanu. Excesul de zel al forţelor de poliţie şi al procurorilor a făcut ca întreaga Românie să asiste mută de uimire cum nişte elevi, unii dintre ei minori, sunt aşteptaţi să fie luaţi cu autobuzul şi duşi la interogatoriu, ca şi cum ar fi fost cei mai periculoşi criminali.

Acţiunea poliţiştilor şi magistraţilor nu a rămas fără reacţie din partea premierului, care a cerut ca abuzurile împotriva elevilor să fie încetate. Tocmai această declaraţie a dat apă la moară celor din PDL. Monica Macovei şi ceilalţi membri ai democrat-liberalilor, alături de presa portocalie au sărit ca arşi şi l-au acuzat pe primul ministru că a intervenit în Justiţie.

Disperarea celor de la PDL şi crizele moralitate ce i-au lovit în plin în ultimele săptămâni i-au făcut să împrăştie în mass media tot felul de informaţii false, încercând să manipuleze opinia publică în legătură cu declaraţiile premierului.

Încercarea pedeliştilor de a induce în eroare marea masă a cetăţenilor a eşuat însă, aşa cum rezultă din cel mai recent sondaj realizat de către Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI). După cum rezultă din datele oferite de sondajul CSCI, declaraţiile pe care premierul României le-a făcut în legătură cu modul în care au acţionat procurorii şi poliţiştii sunt considerate a fi reacţia corectă de 55% din respondenţi. Numai 18% din respondenţi au răspuns că afirmaţiile lui Victor Ponta au reprezentat o presiune incorectă la adresa Justiţiei.

De asemenea, 50% dintre cei care au participat la acest studiu consideră că intervenţia poliţiştilor şi a procurorilor a fost agresivă şi excesivă, făcându-se abuzuri la adresa elevilor. În acelaşi timp, doar 38% sunt de părere că intervenţia a fost corectă şi necesară, pentru a pedepsi exemplar cazurile de fraudă.

Aşadar, percepţia publicului este una clară, în total contrast cu ceea ce au încercat să inducă cei de la PDL. Abordarea iresponsabilă a democrat-liberalilor a avut loc pe întreaga desfăşurare a Bacalaureatului. Din momentul în care au cerut ca proba la Limba şi literatura română să fie reluată la nivel naţional şi până când au cerut demisia ministrului Educației, democrat-liberalii au călcat în picioare meseria de dascăl, dar şi pe cei implicaţi în sistemul de învățământ.

Acuzele venite din partea foştilor guvernanţi cu privire la exigenţa de la examenul de Bacalaureat din acest an au fost infirmate de către cetăţeni. Aşa cum reiese din acelaşi studiu realizat de CSCI, 34% dintre cei care au participat la studiu au spus că examenul de anul acesta a fost mai exigent decât în anii trecuţi, iar 14% au considerat că este la fel de exigent. Aroganţa celor care i-au acuzat pe organizatorii Bacalaureatul este specifică perioadei guvernărilor Boc – Ungureanu.

Subiectul legat de examenul de Bacalaureat din acest an a atras din nou atenţia cetăţenilor, 61% dintre cei care au răspuns sondajului CSCI afirmând că au urmărit mult informaţiile legate de evoluţia acestuia.

Deşi Bacalaureatul s-a încheiat, discuţiile din jurul său vor continua. Prin modul în care au acţionat în acest an, autorităţile au dat dovadă de promptitudine şi eficiență în combaterea cazurilor care vizau fraudarea examenului. Evenimentele de anul acesta trebuie să fie un semnal pentru anii următori, pentru ca asemenea cazuri să nu se mai repete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ