Fosta șefă DIICOT contestă măsura arestului preventiv. Judecătorii fug de ea

| 23 dec, 2014

Trei judecători au refuzat să judece contestaţia fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Aceasta a vrut să-şi petreacă sărbătorile acasă, aşa că a contestat decizia de arest preventiv la Curtea Supremă. Abia al patrulea judecător a acceptat să judece cauza. La această oră, magistraţii curţii au rămas în pronunţare.

Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean cer magistraţilor Curţii Supreme să fie cercetate în libertate. Bica şi Dumitrean au fost arestate în dosarul atribuirii ilegale de despăgubiri la ANRP. 

Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, dupa despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Bucureşti de o Comisie de la ANRP în care se afla chiar fostul procuror. În acelaşi dosar a fost arestată şi fosta şefa a ANRP Crinuţa Dumitrean, preşedintele Comisiei care a aprobat despăgubirea. 

Alaturi de alţi inculpaţi, cele două sunt acuzate de prejudicierea bugetului de stat cu peste  61 de milioane de euro pentru supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe. Şi acesta  a fost trimis în judecată şi este cercetat sub control judiciar.

Terenul care a ajuns, prin interpuşi, la Alina Bica, fosta şefa a DIICOT ar fi fost, de fapt, răsplată pentru ajutorul dat de magistrat lui Gheorghe Stelian în 2011. Atunci, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor i-a aprobat acestuia dosarul întocmit pe baza unei expertize trucate, care tripla artificial valoarea terenului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 2014
Tik-Tak
SAXafon de Craciun
Da ma da cei rau in asta ??? A dat si ea un TUNULET de citeva milioane de € si acum vrea acasa , nu-i normal ? (in romania)
Tuva-N git de besti penale si lipitori nationale , daca mai traia Ceasca erau cimitirele pline si populatia romaniei actuale era injumatatita .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ