Înalta Curte: Alina Bica rămâne în arest

| 23 dec, 2014

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins, marți, contestația la măsura arestării preventive.

Decizia de marți a ÎCCJ este definitivă.

Nu mai puţin de trei judecători s-au recuzat marţi de la judecarea dosarului, abia al patrulea acceptând dosarul.

Potrivit RomâniaTV.net, Alina Bica refuză să mănânce în închisoare, pentru ca se consideră nedreptățită.

"Mă simt tăiată bucată cu bucată", ar fi mărturisit Alina Bica, potrivit România TV.

De asemenea, avocata acesteia, Laura Voicu, ar fi decis să o apere pro bono pe colega de celulă a fostei șefe DIICOT, în schimbul favorului ca aceasta să se asigure că Alina Bica mănâncă.

Citeşte şi: MĂRTURIA care o poate înfunda definitiv pe ELENA UDREA

În 18 decembrie, Instanța Supremă a decis ca Alina Bica să fie judecată în stare de arest după verificarea legalității măsurii arestării preventive în dosarul în care a fost deferită justiției, respectiv cel referitor la acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

"Menține măsura arestării preventive a inculpaților Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragoș George, Alexandru Lăcrămioara, Nuțiu Emil, Dumitrean Crinuța. În baza art. 207 alin. 2, alin. 4 și alin. 7 Cod procedură penală (introdus prin OUG nr. 82/2014) menține măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpații Diacomatu Sergiu Ionuț, Teodorescu Cătălin Florin, Vasilescu Oana și Gheorghe Stelian", se arată în decizia ÎCCJ de săptămâna trecută.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie AGERPRES, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate.

Procurorii au solicitat instanței menținerea măsurilor preventive dispuse în cazul inculpaților, dar și cea a sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile și sumelor de bani aparținând acestora.

Citeşte şi: BOMBA care aruncă în AER DIICOT! Caracatița din jurul Alinei Bica

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 2014
Jean Schuster
Alina
Vai ce rau imi pre de tine ca nu poti sa mai faci Shoping la Paris daca esti arestata, dar ei nu se gandesc la asta, raii de ei. Si eu am de primit 8,63 ha. teren dar nu l-am primit inca. Si asta cred ca vumai din cauza voastre!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ