MĂRTURIA care o poate înfunda definitiv pe ELENA UDREA

| 19 dec, 2014

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a contribuit hotărâtor la numirea Dorinei Diaconescu în fruntea ANRP, iar acceptul formal a fost obţinut de la Elena Udrea şi Ioan Oltean, conform unei mărturii făcută de un martor ce apare în rechizitoriul DNA. Ajunsă în funcţie, Dorina Diaconescu a refuzat însă să dea curs rezolvării unor dosare sensibile de retrocedare după cum îi cerea Alina Bica, scrie Hotnews.

Jurnaliştii de la Hotnews susţin că la finalul anului 2011 şi la începutul lui 2012, Alina Bica, pe atunci şefa DIICOT, făcea presiuni asupra Dorinei Diaconescu, care manageria Autoritatea Naţională pentru Retrocedarea Proprietăţilor (ANRP), pentru convocarea unei şedinţe în care să se rezolve dosare de retrocedări. Văzând că Diaconescu refuza să dea curs demersurilor sale, Bica s-ar fi lamentat cu remarca: "îi vor rupe capul alţii". În plus, Bica a spus "Cum pot eu să mă duc la Elena (Udrea, n.r.) să să-i spun ca am pus o dezaxată la ANRP?".

Aceste mărturii apar în rechizitoriul DNA de trimitere în judecată a Alinei Bica în dosarul trocedărilor şi aparţin unui martor. Conform Hotnews, martorul audiat a spus că Dorina Danielescu a fost numită în funcţie cu aportul hotărâtor al Alinei Bica, la care se adaugă acceptul dat de Elena Udrea şi Ioan Oltean.

Martorul spune că Bica ar fi ameninţat-o pe Danielescu cu un anume <>, cel care urma să îi facă mult rău întrucât refuză convocarea şedinţei pentru rezolvarea unor dosare sensibile de retrocedare.

Citeşte şi: DOCUMENT NĂUCITOR de la DNA: ELENA UDREA a primit bani din afacerea retrocedărilor

În rechizitoriul pe care îl citează Hotnews se mai menţionează o scenă pentrecută în interiorul ANRP în care personaj principal este Alin Cocoş, fiul fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Mai mulţi angajaţi au relatat că Cocoş junior a fost surprins în biroul vicepreşedintelui ANRP, Sergiu Diacomatu (inculpat în dosarul retrocedărilor) pe scaunul acestuia şi cu picioarele pe masă.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi în dosarul retrocedărilor, acuzaţi că au prejudiciat staul cu peste 61 de milioane de euro după supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe. Pe lista inculpaţilor se află Alina Bica şi Ionut Diacomatu

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ