Fostul deputat Mihai Banu, în arest preventiv pentru 30 de zile

| 10 iul, 18:47

Fostul deputat liberal de Bacău Mihai Banu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate, vineri, de o instanță de judecată de la Curtea de Apel Bacău, relatează Agerpres.

El fusese reținut, joi, de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență.

,,În perioada 2010-2012 a pretins și primit de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca, în calitate de deputat, să-și folosească influența personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău', se preciza într-un comunicat al DNA.

În cursul intervenției sale din fața judecătorilor, Mihai Banu a încercat să explice raporturile "deloc apropiate" în care se află cu denunțătorul din cazul său, cel care ar fi "denaturat faptele" în declarația către procurori. "Nu a fost deloc, din partea clientului meu, o declarație de recunoaștere a faptelor, pentru că nu le-a comis. El a relatat, de altfel, care a fost conjunctura în care l-a cunoscut pe denunțător', a precizat la finele audierii Nicu Baba, avocatul lui Mihai Banu.

Avocatul a formulat contestație față de măsura arestului preventiv, care se va judeca săptămâna viitoare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ