Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, aşteptat la DNA

| 21 ian, 2014

Fostul ministru Stelian Fuia este aşteptat din nou la DNA pentru a da explicaţii în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Fostul ministru al Agriculturii este acuzat că i-a dat surorii sale o parte din terenurile institutului de cercetare Fundulea.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii potrivit cărora, Stelian Fuia, în calitate de director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitație organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora fostului ministru al Agriculturii.

Recent, Stelian Fuia, a declarat că acuzaţiile de abuz în serviciu aduse de procurorii DNA au avut loc în perioada în care el a înfiinţat partidul Mişcarea Agricultorilor din România.

"De două ori mi s-a dat NUP pe această temă, în 2010 şi 2012. Acţiunea DNA ar fi legată de înfiinţarea Partidului Mişcarea Agricolă, dar aceste acuzaţii nu au legătura cu acţiunea mea politică, ele sunt din 2005. Executorul judecătoresc a vândut nişte active, eu am atacat actul de execuţie în justiţie şi ele sunt şi astăzi în domeniul public al statului. Eu am avut mai departe curiozitatea şi am verificat la Finanţe în luna decembrie că ele sunt şi astăzi în domeniul public al statului, după un inventar făcut de Ministerul Agriculturii in 2006", a declarat Stelian Fuia, la B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 ian, 2014
calarasi
ciudat
tot acest dosar este foarte ciudat ata timp cat pe el s-au dat deja 2 NUP-uri.
Pe de alta parte, MInisterul finantelor Publice atesta faptul ca acele imobile n-au fost vandute.
CIUDAT, nu?!
in linkul de mai jos aveti documentul eliberat de catre MFP:
http://www.slideshare.net/StelianFUIA/mfp-raspuns

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ