FOTO De necrezut. Ce este, de fapt, această creatură înspăimântătoare

| 09 apr, 2014

Urşii sunt feroce și înfricoşăƒtori, în majoritatea cazurilor. Aşadar, vă puteți imagina șocul și oroarea de a întâlni un astfel de animal cu aspect ciudat.

Experții au fost uimiți de cazul acestor ursi, de la grădinaƒ zoologicムdin Germania, care își pierd părul. Specialiştii sunt de părere că animalele sunt prost hrănite şi nu primesc destule fructe şi legume, acesta fiind unul dintre motivele pentru care urşii au început să chelească.

Din cauze încă neelucidate, Dolores, femela cheală, mai are păr doar pe cap, restul corpului fiind lipsit de păr. Arată ciudat și parcă nici nu mai seamănă cu un urs. Aceasta nu este singura ursoaică din Grădina Zoologică din Leipzig care suferă de această afecțiune. Aproape toate celelalte exemplare femele de la zoo se află în aceeași situație.

Ar putea fi o afecțiune de natură genetică, dar se pare că animalele nu suferă și de alte simptome. Acesta este doar la nivel cutanat. Blana le este cât se poate de necesară animalelor, ea protejându-le corpul pe toată perioadă sezonului rece.

În mod normal, ursii de la grădină zoologică din Leipzig au o blană pufoasă de culoare brună care ar fi trebuit chiar să crească și mai mult în sezonul rece. Lucrurile nu stau însă așa. Femelele, originare din Africa de Sud, mai au acum doar puțină blană pe cap și pe gât.

Medicii veterinari cred că ar fi vorba de o boală genetică, deoarece ursii nu prezintă nici un semn de boală. În schimb, de când au chelit, ursii au mâncărimi, iar pe pielea lor au apărut inflamații, scrie dailymail.com.

 

Tag-uri: ursi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ