FRUNDA: Ieșirea UDMR de la guvernare nu ajută la recâștigarea voturilor minorității maghiare

| 13 dec, 2014

Consilierul prim-ministrului, Gyorgy Frunda, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, pentru Agerpres, că există într-adevăr riscul ca Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) să nu mai intre în parlament la viitoarele alegeri, din 2016, însă ieșirea de la guvernare nu ajută Uniunea să recâștige voturile pierdute de-a lungul anilor.

"Există acest pericol ca peste doi ani să nu mai fim în Parlament, dar cred că ieșirea de la guvernare nu ne ajută să recâștigăm voturile. Dimpotrivă, cred că rămânerea la guvernare, a convinge colegii de la guvernare să voteze legea autonomiei culturale, de exemplu, legea simbolurilor și însemnelor minorităților naționale, a aduce bani în infrastructura locală, pentru școli, pentru comunitățile locale, spitalele locale ar fi elemente care ar aduce voturi UDMR, nu a le pierde", a arătat Frunda.

Maghiarii din România nu au votat cu un alt partid, dar s-au arătat nemulțumiți de politica UDMR și drept urmare nu mai participă la vot, a mai susţinut Frunda.

"Dacă ieși de la guvernare trebuie să te poziționezi în opoziție. Acest joc nici cu tine, nici cu tine nu ne aduce nimic, deci ieșim de la guvernare și sprijinim noul guvern, ieșim de la guvernare dar sprijinim noul buget, nu suntem nici în opoziție, nici la guvernare, suntem în bătaia vântului politic din România. E o decizie greșită. Sunt singurul care am spus acest lucru, e adevărat, dar sunt mulți cei care gândesc ca mine și nu au posibilitatea sau curajul să spună acest lucru. (...) În opoziție o să poți să spui că ne persecută primarii, președinții de consilii județene și motivat că ne interzice cântatul imnului, arborarea steagului secuiesc, dar astea sunt deja elemente care deja nu mai conving lumea", a precizat Gyorgy Frunda.

Acesta și-a exprimat convingerea că nu participarea UDMR la guvernare a dus la scorul slab din alegerile prezidențiale, ci nesiguranța transmisă de Uniune, prin neadoptarea unor poziții clare.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ