Gabriel Berca, audiat la DNA. Ce acuzaţii i se aduc fostului MINISTRU

| 23 iul, 11:49

Joi dimineaţa, la sediul DNA Bacău a ajuns, pentru audieri, fostul ministru de Interne din Guvernul MRU, Gabriel Berca. Acesta este în prezent membru UNPR, după o tentativă eşuată de a trece de la PMP la PNL, potrivit stiripesurse.ro

Gabriel Berca ar fi audiat în calitate de suspect, fiind vizat de acuzaţii de şpagă.

El este cercetat de DNA pentru că, în 2012, printr-un intermediar, ar fi cerut, în tranşe, peste 180.000 euro ca să îşi folosească influenţa pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării, au declarat surse judiciare.

Sursele citate au arătat că Berca, prin intermediul lui Mihai Banu (în acea perioadă deputat), a pretins şi primit, atât pentru sine, cât şi pentru partidul din care făcea parte, în mai multe tranşe, peste 180.000 euro. 

Potrivit surselor, el ar fi cerut bani pentru ca în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a Partidului Democrat Liberal să-şi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării unei sume de bani Primăriei Ardeoani necesare achitării lucrărilor de construcţie în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei executate în beneficiul comunei de către o firmă. 

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a sosit joi la sediul DNA Bacău.

Berca a fost prefect al județului Bacău începând cu ianuarie 2005 și până în martie 2008, când a devenit șeful Secretariatului General al Guvernului, funcție ocupată până în decembrie 2008. A fost ales senator pe lista PNL în alegerile din 2008. În iunie 2010 Berca a demisionat din PNL și ulterior a fost numit președinte interimar al PDL Bacău. Din PDL a plecat la PMP, iar în primăvara acestui an a vrut să treacă la PNL, fiind refuzat. A fost acceptat însă de UNPR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 13:27
liviuioan
-- COBORASEU--
Din coasta , acelei femei--legata la ochi--incet , timid cu fila pierduta in PNL . Greseala de picior , sa ridici grumazul de sub -papucul TATUCULUI . Sanu asculti de sfatul lui CRISTISOR DIACONESCU si sa ramai sub consemn--GRESIT .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ