Gabriel Garcia Márquez, stare de sănătate "foarte fragilă"

| 15 apr, 2014

Starea de sănătate a scriitorului columbian Gabriel Garcia Márquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, este 'foarte fragilă', a anunţat luni familia scriitorului după apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora acesta ar fi din nou bolnav de cancer, relatează AFP.

'Starea sa este stabilă deşi este foarte fragilă şi sunt riscuri de complicaţii legate de vârstă', au anunţat într-un comunicat soţia sa Mercedes Barcha şi fiii scriitorului, Rodrigo şi Gonzalo.

Scriitorul, în vârstă de 87 de ani, a părăsit spitalul din Ciudad de Mexico din 8 aprilie, fiind într-o stare calificată drept 'delicată', după opt zile de tratament pentru pneumonie.

Garcia Marrquez 'continuă şi va continua perioada de convalescenţă la domiciliu', a adăugat familia scriitorului, care a mulţumit pentru mesajele de solidaritate şi a cerut respectarea intimităţii acestuia.

Cotidianul mexican El Universal, care a citat 'surse demne de încredere', a anunţat luni că boala de care suferă Garcia Marquez de 15 ani, cancer limfatic, a recidivat şi s-a extins la plămâni, ganglioni şi ficat. Potrivit ziarului citat, familia şi medicii au decis ca scriitorul să nu urmeze un tratament oncologic, ci să i se acorde îngrijiri paliative la domiciliu.

Stabilit în Mexic din 1961, locuind când şi când şi la Cartagena (Columbia), Barcelona (Spania) şi Havana (Cuba), Garcia Marquez trăieşte de mai mulţi ani retras din viaţa publică şi nu a mai făcut declaraţii presei nici chiar în cursul unor rare apariţii publice. Este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii de limbă spaniolă. Romanul care l-a consacrat şi care este considerat capodopera creaţiei sale este 'O sută de ani de singurătate', publicat în 1967.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ