Gabriel Oprea, anunţ de ultimă oră: Se lucrează la o nouă tabără de refugiați

| 20 sep, 13:31

Vicepremierul Gabriel Oprea a analizat mediul de securitate din regiune, raportat la fluxul migraționist, și evaluarea de etapă a exercițiului cu tabere temporare pentru refugiați în județul Timiș, care a început sâmbătă la frontiera cu Serbia, relatează Agerpres.

"Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, aceste acțiuni sunt necesare pentru testarea capacităților noastre de reacție la dinamica din regiune", a afirmat Oprea în ședința de analiză de la sediul MAI, potrivit unui comunicat de presă.

Printre activitățile desfășurate în cadrul acestui exercițiu de testare a capacităților operaționale este inclusă și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecție în România.

O astfel de tabără este amplasată în apropierea localității Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moravița. În aceste tabere sunt verificate resursele și capabilitățile necesare desfășurării activităților specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea și identificarea cetățenilor străini, precum și a procedurilor care se aplică în astfel de situații.

Totodată, polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară și alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.

"Activitățile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv și sunt desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne", se menționează în comunicatul citat.

Citeşte şi: Alertă maximă: Corturi pentru refugiaţi amplasate la graniţa cu Serbia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 15:02
Maria Lapuste
*
Afacere online acasa! Ce faci cand ti se termina banii si nu gasesti nicaieri niciun job mai bun? Aceasta problema o poti rezolva chiar acum! Iti oferim o afacere la cheie, cu castiguri chiar si din prima luna. Lucrezi elegant, fara sefi, fara sa fii obligat sa construiesti retele de oameni, pentru a putea castiga bani. Iti trimitem tot pachetul de informatii, dupa ce ne contactezi la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ