Stelian Tănase face acuzații dure: "Lichidarea” mea s-a produs la cererea lui Oprea

| 22 sep, 08:40

Şeful TVR, Stelian Tănase, a acuzat, într-o emisiune chiar la postul public, că decizia privind demiterea sa are drept „cauză imediată” un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea.

telian Tănase susţine că Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfiebântat, foarte opărit”, cerându-i să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Mai mult, liderul UNPR s-a folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, unul dintre aceştia, precizând Tănase, venind chiar la el acasă.

Citeşte şi:  Stelian Tănase se aşteaptă să fie DEMIS de la şefia TVR: A fost o experienţă interesantă

„Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a spus Stelian Tănase, precizând că discuţia a fost intermediată de jurnalistul Realitatea Tv, Rareş Bogdan, scrie Gândul.

Şeful TVR a adăugat că a doua zi a avut o altă convorbire telefonică cu Oprea, nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său. De această dată convorbirea a fost intermediată de reprezentanţii UNPR în CA al TVR.

„M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim, şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre uneperişti a venit chiar la el acasă.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase.

Raportul de activitate al Televiziunii Publice a fost respins de comisiile de cultură ale Parlamentului. Acesta a fost primul pas către demiterea conducerii postului public de televiziune. Raportul urmează să fie votat şi în plen, iar dacă e respins, conducerea TVR este demisă. Votul are loc miercuri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ