Moțiunea de cenzură a PNL a fost citită azi în plenul Parlamentului LIVE TEXT

| 23 sep, 08:34

Moțiunea de cenzură intitulată "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!" a fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând să fie dezbătută și votată marțea viitoare.

PNL a depus, luni, la Parlament, moțiunea de cenzură, în care afirmă că premierul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă, iar liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt "complicii" acestuia dacă îl susțin în continuare.

Moțiunea este semnată de 180 de parlamentari. Astfel, 119 deputați — 112 de la PNL, șase neafiliați și unul de la grupul democrat și popular — și 61 de senatori — 58 liberali și trei neafiliați, respectiv Mircea Geoană, Dan Ioniță și Dan Tătaru — au semnat moțiunea de cenzură.

UPDATE 09.50 Co-presedintele PNL Vasile Blaga face declaratii:

"Le convine chiar si celor din coalitie ca Romania sa ramana in situatia asta, cu un premier trimis in judecata? Ce alt argument trebuie?Presedintele Iohannis a fost si si-a rezolvat toate problemele in instanta. Si nu a fost trimis pentru coruptie, hai sa fim seriosi. Nici pentru spalare de bani nici pentru alte lucruri de genul acesta."

Citeşte şi: Ponta, despre moţiunea de cenzură: Nu va fi NICIO SUPRIZĂ. Cred că PSD mă va susţine în continuare

UPDATE 09.30 Presedintele UDMR Kelemen Hunor face declaratii:

"UDMR este in opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in opozitie. Sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura. Decizia formala o vom lua luni si pana atunci va rog sa considerati aceasta pozitie ca una oficiala si nu putem sa zicem mai mult. Nu trebuie sa fim doctori ca sa ne dam seama ca motiunea nu va trece. Mie nu-mi plac nici speculatiile nici visele despre Guvern. Vom discuta daca pica Guvernul ce urmeaza. Coalitia actuala are majoritate indiferent ce zicem noi."

Citeşte şi: UDMR nu va vota împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PNL

Liberalii afirma ca, prin sustinerea lui Victor Ponta de catre liderii coalitiei, imaginea Romaniei va fi distrusa iremediabil.

În document, liberalii susţin că prim-ministrul, trimis în judecată, compromite o naţiune întreagă, iar Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, liderii UNPR şi PSD, îi sunt „complici” dacă îl susţin în continuare.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţea viitoare.

Citeste si: Procurorii DNA cer o pedeapsă mai grea pentru Liviu Dragnea în dosarul Referendumul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ