GABRIEL OPREA şi-a dat demisia din Guvern. Cine îl va înlocui

| 09 noi, 14:09

Gabriel Oprea a demisionat, luni, din funcţia de ministru de Interne şi a pierdut automat şi funcţia de vicepremier, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Poza sa a dispărut de pe pagina oficială a Guvernului, iar la şedinţa de guvern de luni locul său a fost ocupat de Ilie Botoş.

UPDATE 14.45 Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a preluat șefia MAI, după demisia lui Gabriel Oprea.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din funcția de Viceprim-ministru al Guvernului României și Ministrul Afacerilor Interne şi constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, Președintele României a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care îl desemnează pe domnul Sorin Mihai Cîmpeanu ca Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Interne, interimar”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

UPDATE 14.42 Gabriel Oprea a demisionat din Guvern, a confirmat, luni, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 14.32 Demisia lui Gabriel Oprea din funcția de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne a ajuns la Biroul permanent al Senatului, ea fiind datată 6 noiembrie și având rezoluția favorabilă a premierului interimar Sorin Cîmpeanu.

"Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (...) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar", a afirmat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru.

El a explicat că, din motive formale, este posibil ca demisia "să nu fi apărut în Monitorul Oficial, iar președintele să nu fi emis decretul respectiv".

"E o chestiune care ține de formalism și cred că astăzi Administrația Prezidențială va emite și decretul respectiv", a spus Chelaru.

 

Gabriel Oprea a participat săptămâna trecută la o şedinţă de Guvern după demisia premierului Victor Ponta, dar a anunţat ulterior că a fost ultima şedinţă la care ia parte, iar prerogativele sale au fost preluate de secretarul de stat Ilie Botoş.

Gabriel Oprea a fost unul dintre cei mai huliţi politicieni la manifestaţiile din Piaţa Universităţii, din ultima săptămână. Controversele în jurul său s-au amplificat după un scandal uriaş în care a fost implicat, cel al morţii poliţistului Bogdan Gigină, parte din coloana sa oficială.

Citeşte şi: S-a aflat de unde venea GABRIEL OPREA în seara accidentului mortal

Ancheta în cazul morţii poliţistului Cosmin Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră, a scos la iveală marele secret al lui Gabriel Oprea. Audierile procurorilor indică faptul că motociclistul şi-a pierdut viaţa într-o misiune de “maximă urgenţă”: îl ducea pe Oprea acasă.

În registrele Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, demnitarul Gabriel Oprea - ca şi alte personaje suspuse, de rang înalt -, a primit un cod. În cazul şefului “Internelor” este vorba de indicativul 604, în dreptul căruia anchetatorii au contabilizat nu mai puţin de 1.600 de deplasări în coloană oficială, atât în ţară, cât şi în Bucureşti, numai anul acesta. Cifrele “înghit” şi cele 35 de zile în care Oprea l-a înlocuit la şefia Guvernului pe premierul Ponta în perioada în care acesta a fost operat la genunchi, în Turcia. Evidenţele Serviciului Operativ Special al BPR conţin informaţii foarte stricte cu privire la formarea unei coloane oficiale: data şi ora la care s-a solicitat transportul special, codul demnitarului, ora plecării spre locul indicat, cea a plecării din locul de unde trebuie recuperat demnitarul şi punctul de sosire, documente care acum sunt probe în anchetă.

Gabriel Oprea a recunoscut în faţa procurorului de caz că în seara de 20 octombrie a plecat de la SRI Băneasa către casă. Mai mult, a afirmat că a aflat de gravitatea accidentului abia după ce a ajuns la locuinţa sa. La ieşirea de la audieri, Gabriel Oprea a spus că în seara accidentului era în timpul serviciului şi îşi făcea datoria. “Nu am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. Vreau să vă spun că de la începutul acestui an n-am avut nici o zi de concediu, am muncit de dimineaţă până seara”, a spus Oprea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ