Firea: Toţi elevii şi profesorii din Bucureşti se vor putea testa gratuit, la cerere, pentru depistarea infectării COVID-19

| 31 aug, 14:21

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că elevii, profesorii şi personalul din învăţământ din Bucureşti se vor putea testa gratuit pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

"Toate cadrele didactice din București, evident dacă doresc, se pot testa gratuit prin grija PMB. Am crescut foarte mult capacitatea de testare. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane reprezentând inclusiv personalul auxiliar din școli.

Testele trebuie realizate în ultima săptămână de vacanță și avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Am pregătit o capacitate exstinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, pentru toți elevii, la cerere bineînțeles, nimeni nu este forțat, nu este obligat, nu este necesar ca înainte de școală să fie testați toți cei 250.000 de elevi.

Citeşte şi Mihai Craiu: Sunt mai îngrijorat de dascăli şi de bunicii care-i aduc şi-i iau de la şcoală, nu de ceea ce vor face copiii

Dar, în fiecare dimineață, la triajul care se efectuează la intrarea la grădiniță, la școală, la liceu, la facultate, dacă se observă mici semne de infecție respiratorie, acele situații vor fi transmise imediat de către reprezentantul nostru, al ASSMB-ului, la cabinetul de medicină școlară și imediat acel copil va fi trimis la testare”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă de la finalul unei întâlniri pe care a avut-o luni cu directorii de școli.

Pentru acest program, Primăria Capitalei va amenaja în clădirea vechiului Spital Gomoiu un laborator de analize, dotat cu aparate de testate de tip PCR, în care vor lucra medici şi asistente din spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, notează RomâniaTV.net.

Primarul Capitalei, care se află şi în campanie electorală, a anunţat că a pus la dispoziţie 1 milion de euro pentru achiziţia de materiale de protecţie şi dezinfectanţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ