Gafă. CJ Hunedoara i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare lui Avram Iancu, dar au uitat să-l invite la ceremonie

| 29 sep, 09:23

Consiliul Judeţean Hunedoara i-a acordat titlul de "Cetăţean de onoare" lui Avram Iancu - înotătorul din Petroşani care a străbătut Dunărea de la izvoare până la vărsarea în mare, fără echipament de protecţie - însă a uitat să-l şi invite pe acesta la ceremonia în care urma să-şi primească diploma.

Proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara” lui Avram Iancu era al treilea punct pe ordinea de zi a şedinţei, care avea pe listă 29 de proiecte. După ce consiliera Doiniţa Maria Bălănesc, iniţiatoarea proiectului, a observat că sportivul nu era în sală, a început agitaţia, mai ales că aceasta a spus conducerii Consiliului Judeţean, înainte de şedinţă, că: „vinovatul ar trebui să plătească”.

Preşedintele de şedinţă, Daniel Andronache a cerut aleşilor judeţeni să amâne discutarea proiectului până la finalul întâlnirii, moment până la care sportivul avea timp să ajungă în sala de plen, scrie replicahd.ro.

Sunat şi chemat de urgenţă la Consiliul Judeţean, Avram Iancu a ajuns către finalul şedinţei, în destul timp pentru ca aleşii liberali să sesizeze neregula şi să se pună de acord.

„O să cerem demiterea domnului secretar atât pentru gafa făcută cu invitarea lui Avram Iancu, dar şi pentru că nu este atent cu actele”, a declarat Vetuţa Stănescu, din grupul consilierilor liberali, referindu-se şi la faptul că la finalul expunerii de motive a unui proiect, apărea numele şefului instituţiei, Mircea Flaviu Bobora, însă cu titulatura de vicepreşedinte, iar greşeala era corectată cu pixul.

Întrebat de ziarişti despre cele două greşeli, secretarul judeţului spune: „Cei de la departamentul de relaţii externe aveau datoria de a-l invita pe domnul Avram Iancu  pentru că ei au întocmit raportul de specialitate. O să facem o analiză să vedem cine se face vinovat de aceste greşeli.”

Cu toate acestea, consilierul judeţean liberal Florian Toma i-a cerut demisia.

După înmânarea actului care îi conferă titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Hunedoara”, Avram Iancu a declarat: „Acest titlu este un titlu important pentru mine, unul care mă onorează. Actul de a dona şi de a recunoaşte meritele cuiva nu este obligatoriu. Vă mulţumesc că v-aţi asumat actul de recunoaştere al performanţei mele, care, datorită românilor care mi-au fost alături, nu mai e o performanţă personală, ci o victorie a tuturor românilor. (…) Vă promit că şi în continuare voi aduce onoare judeţului şi ţării.

Tag-uri: Avram Iancu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ