GAFA lui Klaus Iohannis care face înconjurul internetului

| 17 ian, 17:40

Președintele Klaus Iohannis afirmă că cel mai potrivit omagiu pentru poetul Mihai Eminescu în ziua în care se împlinesc 165 de ani de la nașterea sa ar fi să recitim un rând din poezia, proza sau publicistica lui, doar că preşedintele a folosit trunchiat un citat din publicistica acestuia.

În mesajul video postat pe reţeaua de socializare Iohannis citeşte un fragment din Eminescu dintr-o ediţie a Operelor complete, dar sare cu bună ştiinţă, probabil la sfatul echipei sale de comunicare, peste câteva cuvinte care schimbă sensul mesajului. Textul la care face referire astăzi "liberalul" Iohannis nu este altceva decât o critică acidă a fruntaşilor liberali ai vremii, făcută în 1881 de Mihai Eminescu, scrie b1.ro.

Dar iată ce citat a folosit/citit Iohannis în postarea de pe Facebook:

"În aprilie 1881, într-un articol din 'Timpul', Eminescu scria: 'A fi bun român nu e un merit, nu e o calitate ori un monopol special, ci o datorie pentru orice cetaţean al acestui stat.'”

Citeşte şi: Klaus Iohannis citeşte un poem de-al lui Mihai Eminescu la 165 de ani de la naşterea autorului.


Citatul exact, preluat din ediţia de Opere complete a lui Mihai Eminescu (Publicistică, volumul XII) este:

“A fi bun român nu e un merit, nu e o calitate ori un monopol special pentru d-nii Cariagdi şi Carada, ci o datorie pentru orice cetăţean al acestui stat, ba  chiar pentru orice locuitor al acestui pământ, care este moştenirea esclusivă şi istorică a neamului românesc. Acesta este un lucru care se înţelege de sine şi nu despre el este vorba.” (Mihai Eminescu, citat din articolul “Adevărul doare”, din ziarul Timpul, 1 aprilie 1881)

De altfel, echipa lui Iohannis a editat ulterior postarea de pe Facebook, ştergând  acest citat, dar lăsând mesajul video în care Iohannis rosteşte fix aceleaşi vorbe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 12:14
liviu
gafa iohannis
bravos robert georgescu !esti vigilent !asta da subiect de presa !esti belea !da' n-am vazut "inconjurul internetului"la care te referi.stii tu altul ?astia te si platesc pentru prostiile tale ?esti VARZA !vorba unui clasic : "nu te salut !"
19 ian, 09:40
alessa
nu e nicio gafa.sunteti stupizi !
19 ian, 07:30
Constantin Georgescu
gafa
Presedintele a vrut sa transmita un mesaj si normal a ales un text care se potrivea cu ce a dorit sa transmita doar nu vreti sa faca analize sintactico-morfologice pe fraze.
19 ian, 12:57
levi one
Un titlu de tot rasul ca si acest ,rap ...orterel de duzina !!!!! Auzi stimabile.....GAFA ...internet...sict.....ir !!!! Jeg reportericesc ,far`de valente profesionale....un barfitor !!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ