GAFĂ MAJORĂ: Lucrarea unei eleve din Cugir, notată din greşeală cu 1 la bacalaureat deşi era de 10

| 10 iul, 11:14

Lucrarea la proba de Matematică a Bacalaureatului a unei eleve din Cugir, judeţul Alba, a fost notată cu 1, deşi merita nota 10, eroarea fiind corectată în urma unor verificări derulate de Comisia naţională de bacalaureat.

Şeful Inspectoratului Şcolar Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că o elevă din Cugir a fost notată eronat cu nota 1 la proba scrisă de Matematică a examenului de Bacalaureat, însă greşeala a fost corectată după ce fata a sesizat Comisia judeţeană de bacalaureat.

Dărămuş a spus că lucrarea elevei a primit nota 10, după ce situaţia a fost verificată de către membrii comisiilor naţională şi judeţeană de bacalaureat, stabilindu-se că este o greşeală a profesorilor corectori de la centrul din Sibiu, unde au fost corectate lucrările de la bacalaureat, din judeţul Alba.

"Îmi pare foarte rău pentru această eroare şi ne cerem scuze în numele colegilor noştri din comisia de evaluare. Ne bucurăm că s-au remediat repede lucrurile pentru că eleva merita să se facă dreptate. Nu a mai fost nevoie ca fata să depună contestaţie şi greşeala s-a corectat după ce situaţia a fost verificată" a spus Marcela Dărămuş.

În final eleva, absolventă a colegiului Tehnic "I.D. Lăzărescu" din Cugir, a obţinut media generală 9,11 la examenul de Bacalaureat.

La Bacalaureatul din acest an, peste 2.000 de candidaţi din Alba au promovat, promovabilitatea, înainte de contestaţii, fiind de 74,24 %, mai mare cu cinci procente faţă de anul trecut.

Astfel, la nivelul judeţului, din cei 2.904 candidaţi care au susţinut în acest an examenul de bacalaureat 2.156 au promovat examenul. De asemenea, trei candidaţi din acest an au obţinut media 10 la Bacalaureat, fiind vorba despre două eleve de la Colegiul Naţional "Lucian Blaga" Sebeş şi o elevă de la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan", din Alba Iulia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ