Ganţ (FDGR), despre Roşia Montană: Chestiunea nu e încheiată. E clar că se merge mai departe

| 15 noi, 2013

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ s-a declarat, vineri, convins că demersurile privind proiectul Roşia Montană vor "merge mai departe", în ciuda respingerii acestuia, afirmând: "chestiunea nu e încheiată" şi a reiterat ideea că FDGR nu va susţine un astfel de proiect.

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, a reiterat, vineri, într-o conferinţă de presă, ideea că FDGR nu susţine proiectul Roşia Montană, dar s-a arătat convins că demersurile autorităţilor de promovare a acestui proiect nu se vor opri aici, potrivit ECONOMICA.net.

"Reprezentanta grupului minorităţilor naţionale în Comisia pentru Roşia Montană a votat împotrivă, aşa cum am mandatat-o. Vom vota în plen, la un moment dat. Chestiunea nu e încheiată. Din contră. E clar că, într-o formă sau alta, se merge mai departe, cu atât mai mult cu cât avizul e dat de Guvern, licenţele sunt date de Guvern, aşa că..., dar noi ne menţinem poziţia. Orice chestiune care ar veni în Parlament pe această temă nu se va bucura de sprijinul Forumului German", a declarat Ovidiu Ganţ.

Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Liderul PNL Crin Antonescu anunţa, luni, după şedinţa USL, că se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Crin Antonescu afirma că, în şedinţa USL, s-a ajuns la consens în acest sens.

Premierul Victor Ponta spunea, tot luni, după şedinţa USL în care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern să fie respins de către Comisia parlamentară specială, că proiectul minier de la Roşia Montană se va face în baza Legii cadru care urmează a fi elaborată de Legislativ.

La rândul său, ministrul Mediului, Rovana Plumb, declara, miercuri, că instituţia pe care o conduce va pune în practică decizia Parlamentului în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, iar întrebată dacă ministerul are baze legale să oprească procedura de emitere a acordului de mediu, a răspuns că va analiza.

 

Tag-uri: FDGR, Gant, Rosia Montana
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2013
Calin
sa se porneasca mineritul
sa se mearga mai departe si sa se porneasca odata proiectul asta minier, tara are nevoie de investitii, de bani la bugetul de stat, de locuri de munca, asta si inseamna acest proiect pentru Romania!
16 noi, 2013
nuti
Obiectivul oameniler de aici este de a avea un loc de munca, de a se dezvolta zona, atat economic,cultural cat si turistic.
Avem nevoe de locuri de munca,vrem sa muncim ,
17 noi, 2013
Calin
zona se va dezvolta prin minerit, cei care se opun acestui lucru ori nu sunt interesati de zona, ori nu sunt suficient de bine informati!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ