RMGC: Raportul Comisiei parlamentare este obiectiv. În 2014 poate începe dezvoltarea proiectului Roşia Montană

| 12 noi, 2013

Reprezentanții Roșia Montană Gold Corporation au considerat că raportul comisiei parlamentare referitor la proiectul minier este obiectiv și recunosc că este nevoie de schimbarea cadrului legislativ. Totodată, aceştia estimează la ca începutul lui 2014 va începe dezvolatare proiectului de la Roşia Montană.

"Raportul Comisiei parlamentare a venit la capătul unor dezbateri transparente, în care opinia publică a avut ocazia să fie informată cu privire la proiectul Roșia Montană. Raportul comisiei este profesionist și cuprinzător și ne bucurăm că, după mulți ani de așteptare, s-a desfășurat o analiză serioasă a acestui proiect minier, în toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomandă completarea cadrului legislativ actual din România cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare", a precizat Cătălin Hosu,Regional Communications Manager în cadrul Rosia Montana Gold Corporation.

"Sperăm că acest cadru legislativ va permite dezvoltarea industriei miniere din România și atragerea de investitori. Așteptăm adoptarea rapidă a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Roșia Montană să poată demara în prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului în România să se facă simțit în întreaga economie", a mai adăugat acesta.

Reprezentantul companiei reamintește că, în opinia sa, proiectul este benefic economiei României.

"Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplină respectare a cadrului legal. RMGC își reafirmă respectul pentru toate instituțiile statului român și pentru specialiștii români. Avem încredere că beneficiile proiectului Roșia Montană – mii de locuri de muncă, standarde de mediu ridicate, patrimoniu restaurat și peste cinci miliarde de dolari în economia României – se vor concretiza cât mai curând".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2013
Andrei
Se pare ca nu suntem in stare sa ne asumam nimic,in afara de o pensiune si o fabrica de consereve,...Sa speram totusi ca vor da o lege cadru care sa permita repornirea mineritului in Romania

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ