Geoană continuă atacurile la adresa lui Ponta, dar nu se dezice de PSD

| 03 dec, 2014

Senatorul Mircea Geoană, exclus din PSD, a declarat, miercuri, că intenţionează să mai facă 'o ultimă încercare', şi anume să ofere partidului 'un proiect de relansare politică, de redemocratizare internă'.

'Numai un sentiment de răspundere şi de obligaţie morală faţă de milioanele de oameni care m-au votat şi ne-au votat mă fac să mai fac o ultimă încercare de a pune umărul într-o formulă care sunt convins că va putea fi găsită pentru a putea să ducem PSD mai departe. În condiţiile în care oamenii vor rămâne la fel de agăţaţi de aceleaşi figuri care astăzi sunt total epuizate din punct de vedere moral, politic şi electoral, în clipa respectivă, evident că ne vom gândi şi la alte soluţii', a declarat Geoană, întrebat ce ar trebui să se întâmple care să-l determine să se întoarcă în PSD.

Concret, el a explicat că va încerca să ofere partidului un proiect de relansare politică şi redemocratizare internă, lucruri despre care a apreciat că au dispărut complet 'în era Ponta'.

'Prima mea opţiune este o reinventare profundă a PSD, o modernizare şi o democratizare şi o reideologizare autentice ale PSD. Dacă acest lucru mai este încă posibil. Eu sper ca la un congres în care vor vota, conform statutului, 500.000 de membri, un adevărat referendum intern, îmi este greu să cred că cei 500.000 de membri ai PSD vor vota la fel cum le spun 10, 20, 30 de lideri care se agaţă de putere sau le e frică de faptul că vine justiţia şi le poate afecta interesele', a precizat Geoană.

El a comentat şi afirmaţiile fostului său coleg din PSD Adrian Năstase, care a afirmat că este greşit să fie spălate rufele în afara partidului. Mircea Geoană a admis că Năstase a cunoscut multe momente dificile în viaţa partidului în experienţa de preşedinte al PSD, dar a opinat că niciodată PSD nu a fost într-o situaţie mai delicată decât acum.

'Cred că influenţa pe care sper că încă o are pe lângă domnul Ponta ar trebui măcar în ceasul al 33-lea să-şi facă simţit efectul. Cred că spălatul rufelor în public e ultimul lucru de care PSD are nevoie, aşa cum ultimul lucru de care PSD are nevoie e să găsească ţapi ispăşitori imaginari pentru un eşec prezidenţial catastrofal. Sunt convins că domnul Năstase în forul său interior şi dacă Ponta ar catadicsi să-l asculte i-ar spune că cel mai bun lucru ar fi să facă unul sau doi paşi în spate, dacă vrea să mai aibă un viitor politic', a conchis Geoană.

Mircea Geoană a participat, miercuri, la a IV-a ediţie a Galei Aspen pentru Leadership, eveniment organizat de Institutul Aspen România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ