George Copos scapă de SPORUL DE PEDEAPSĂ de şase luni

| 15 ian, 14:07

George Copos ramane cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a admis, joi, contestatia si a dispus sa nu fie aplicat un SPOR DE PEDEAPSA de sase luni,  rezultat in urma contopirii condamnarilor primite in dosarele “Loteria I” si “transferurile de jucatori”.

Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui George Copos in cazul deciziei din decembrie 2014 a Judecatoriei Sectorului 5, prin care s-a dispus aplicarea unui SPOR DE PEDEAPSA de sase luni, in urma contopirii condamnarilor primite de acesta in cele doua dosare – patru ani si, respectiv, trei ani si opt luni de inchisoare.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, astfel ca George Copos va executa patru ani de inchisoare.

In 5 decembrie 2014, Judecatoria Sectorului 5 dispusese contopirea pedeapsei de patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care Copos a fost gasit vinovat ca a facut evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana, cu cea de trei ani si opt luni primita in dosarul transferurilor de jucatori. Instanta a decis ca George Copos sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care a adaugat inca sase luni, avand in vedere ca cele doua infractiuni sunt concurente.

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 5 care a dat solutia in dosar a aratat ca cele trei fapte de evaziune fiscala comise de George Copos, pentru care a fost condamnat, “denota o predilectie” si “o specializare” in comiterea acestui tip de fapta.

“De asemenea, intervalul de timp mare intre data comiterii faptelor, 1999, 2003, 2004 releva o perseverenta infractionala iesita din comun. Astfel nu se poate vorbi despre simple acte izolate ale petentului, ci de o strategie foarte bine elaborata a acestuia de a frauda bugetul de stat si de a-si insusi sumele respective de bani”, a scris judecatorul in motivare.

Magistratul nota ca “trebuie luata in considerare si gravitatea concreta a faptelor comise, prin mecanisme financiare complexe, utilizand diferite strategii de ascundere a activitatii infractionale si prin falsificarea de documente”.

Judecatorul mai arata in motivare ca “neaplicarea vreunui spor de pedeapsa in acest caz nu ar putea constitui decat o incurajare pentru orice persoana de a comite noi infractiuni, stiind ca astfel va beneficia de impunitate”, iar referior la cuantumul sporului noteaza ca cel de 12 luni cerut de procurororul DNA este unul “excesiv”.

In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 14:09
florin
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ