George Simion (AUR): Parlamentul devine din ce în ce mai mult în statul român o instituţie onorifică

| 22 iun, 20:25

Liderul deputaţilor AUR George Simion a afirmat, la dezbaterile din plenul de marţi al Camerei, la „Ora Guvernului” unde a fost invitat ministrul Energiei Virgil Popescu, că Parlamentul devine tot mai mult o instituţie onorifică în statul român.

 

„Din păcate, Parlamentul devine din ce în ce mai mult în statul român o instituţie onorifică.  Ministrul Energiei ne-a promis că va fi aprobată şi va intra în Parlament, la începutul lunii aprilie, strategia energetică naţională. Suntem la sfârşitul lunii iunie şi această strategie este încă în Parlament şi vrem să ştim de ce s-a întâmplat acest lucru. Totodată vrem să ştim de la domnul ministru de ce planează această suspiciune asupra relaţiei domniei sale cu domnul Gabriel Comănescu, cunoscut afacerist, asociat în mass media cu PNL”, a declarat George Simion, marţi în plenul Camerei.
Acesta a mai spus că aleşii AUR vor să ştie de la ministurl Energiei de ce a fost inclusă în PNRR firma GSP Power, cât şi ce expertiză şi câţi angajaţi are această companie.
„Din păcate, astăzi, statul român, prin guvernanţii săi, este un biet executant. Vrem să ştim de la ministrul Energiei ce demersuri a întreprins în relaţia cu omologii europeni şi la nivelul Comisiei Europene pentru a prelungi termenul în care minele din România se vor închide. Polonia a prelungit acest termen până în 2050. Sistemul energetic naţional, din păcate, ajunge să importe, multe zile din 2021, energie electrică din Ungaria. Mai spuneţi-ne, domnule ministru, cum v-aţi uitat în ochii noştri şi aţi spus că lucrătorii de la mina de uraniu de la Crucea nu vor fi disponibilizaţi şi îşi vor găsi loc de muncă în continuare la ecologizarea şi conservarea minei. În momentul ăsta noi suntem obligaţi să cumpărăm uraniu din alte state, când avem uraniu la noi în ţară. Este Guvernul României într-adevăr reprezentat de guvernanţi sau de simpli executanţi în materie de sistem energetic naţional?”, a completat Simion.

 

Tag-uri: guvernanti, parlament
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ