Georgescu: În cazul Diaconu, ANI va utiliza toate instrumentele pe care le are pentru a aplica decizia ÎCCJ

| 28 mar, 2014

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri că, în cazul în care Biroul Electoral Central va valida candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, ANI va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să fie pusă în aplicare.

'Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, până la urmă nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care este obligatorie pentru toată lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raportează la o persoană anume, ci se raportează la o decizie a justiţiei care trebuie pusă în aplicare ca în orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE şi NATO', a declarat Georgescu.

Şeful ANI a participat vineri la seminarul 'Măsuri anti-fraudă privitoare la achiziţiile publice din Piaţa Unică a Uniunii Europene. Soluţii legislative, instituţionale şi tehnice', organizată de Partnership for Social Development (Croaţia) şi Expert Forum (România). 

Miercuri, Horia Georgescu i-a transmis judecătorului Florentin Drăguţ, preşedintele Biroului Electoral Central, că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

Georgescu invoca în acest sens mai multe acte normative, dar şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3104/2012, definitivă şi irevocabilă, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu faţă de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, întrucât a fost în acelaşi timp senator şi director al Teatrului 'C.I. Nottara'.

Horia Georgescu preciza că o eventuală decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natură să încalce principiile supremaţiei interesului public şi integrităţii în exercitarea funcţiei publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ