Germania denunță subfinanțarea agențiilor ONU care se ocupă de refugiați

| 02 oct, 09:51

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, consideră ''scandalos'' faptul că agențiile Organizației Națiunilor Unite (ONU) care se ocupă de refugiați sunt ''subfinanțate'', relatează vineri AFP.

Agențiile umanitare — Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Programul Alimentar Mondial (PAM), Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) — ''îi ajută pe oamenii în nevoie, pe teren și fără intermediari. Este scandalos că ele sunt atât de subfinanțate, ajungând până în punctul de a fi nevoite să reducă rațiile alimentare și ajutorul medical'' acordat refugiaților, a declarat Steinmeier joi, într-un discurs în Adunarea Generală a ONU. 

Germania va acorda 100 milioane de dolari acestor agenții în cadrul unui ajutor de 1,8 miliarde de dolari promis de către G-7 (SUA, Japonia, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța și Italia). Acest ajutor va permite o diminuare a poverii pentru țările vecine cu Siria (Liban, Iordania, Turcia), pe teritoriul cărora se află majoritatea refugiaților sirieni. 

Germania a primit 600.000 de refugiați de la începutul acestui an și câte 10.000 sosesc în fiecare zi, a reamintit ministrul. ''Aceste cifre arată că nici noi nu putem să ne asumăm aceasta singuri pe termen lung. Este nevoie de o soluție europeană, o soluție care să se bazeze printre altele pe o cooperare strânsă cu vecinii noștri în jurul Mării Mediterane, în special cu Turcia'', a spus Steinmeier. 

Șeful diplomației germane a făcut apel la europeni, și la toate țările membre ale ONU, ''să se comporte ca buni vecini''. ''În fața unei catastrofe umanitare atât de teribile precum cea din Siria suntem toți vecini'', a conchis ministrul german.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ