Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a scăpat de trei ani de închisoare pentru că l-a denunţat pe Vasile Blaga

| 27 iun, 11:50

Fost vicepreşedinte PDL, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“, a povestit la DNA cum i-a dus 500.000 de euro lui Vasile Blaga în sediul PDL din strada Modrogan şi a scăpat de trei ani de închisoare din cei 6 ani pe care i-a primit prin sentinţă definitivă în dosarul Microsoft.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni, prin sentinţă definitivă să reducă pedeapsa principală aplicată, în octombrie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft, pe numele fostului primar al municipiului Piatra Neamţ.  Astfel, conform portalului instanţelor de judecată, “ (…) reduce pedeapsa principală aplicată contestatorului condamnat prin decizia nr.162/3.10.2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la 6 ani la 3 ani şi 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare reţinerea, arestul preventiv şi arestul la domiciliu de la 28.10.2014 la 19.06.2015 şi perioada de la data punerii în executare a mandatului, la zi”. Conform aceleiaşi surse, reducerea pedepsei s-a aplicat conform dispoziţiilor articolului 19 din Legea nr.692/2002 care dau posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare.

e fondul cauzei, Tribunalul Dâmboviţa a respins ca nefondată, în luna martie, contestaţia la executare formulată de Gheoprghe Ştefan. Acesta a obţinut o soluţie favorabilă abia în urma contestaţiei judecată la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care a dat şi soluţia definitivă în cauză. În prezent fostul primar al municipiului Piatra Neamţ este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa. Gheorghe Ştefan a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în mai 2017, la o pedeapsă  de 8 ani şi două luni de închisoare în dosarul Poşta Română, în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi abuz în serviciu, decizia nefiind definitivă. În plus, acesta mai are de executat şi o altă pedeapsă de trei ani de închisoare în care i-a primit, în urma unui acord de recunoaştere cu procurorii DNA Ploieşti, în dosarul “Bani pentru partid” în care este inculpat şi fostul lider PNL,  Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ