Gheorghe Ștefan „Pinalti”, achitat din lipsă de probe

| 05 sep, 14:47

Gheorghe Ștefan, fost primar al orașului Piatra Neamț, a fost achitat într-unul din dosarele în care a fost judecat pentru finanțarea ilegală a Clubului de Fotbal „FC Ceahlăul”. În acest dosar, „Pinalti” a fost trimis în judecată pentru trafic de influență în decembrie 2017.

Decizia a fost luată, miercuri, de magistrații Tribunalului Neamț, nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile, informează Mesagerul de Neamț.

Potrivit procurorilor DNA, fostul edil şi-ar fi promis intervenţia la Hidroelectrica în schimbul sponsorizării echipei de fotbal „FC Ceahlăul” Piatra Neamţ.

Faptele sunt din anul 2010, când „inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu firma Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret“.

Firma în cauză este SC Construcții Hidrotehnice SA Iași, o societate care apare, prin reprezentanții săi de frunte, Ioan Careja și Costel Moga, și în dosarul penal de trafic de influență al lui Ionel Arsene, potrivit Mesagerul de Neamț.

Procurorii DNA au stabilit că la solicitarea lui Gheorghe Ștefan, ”în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator“.

Mesagerul de Neamț mai scrie că în cursul judecății, la termenul din ziua de 27 martie, a fost un moment inedit în sala Tribunalului Neamț. SRI a trimis un plic, cu mențiunea ”strict secret” și n-a putut fi deschis pentru că doar judecătoarea deținea certificatul ORNISS care-i permite accesul la documente clasificate.

Pentru a doua oară, Tribunalul Neamț îl achită pe Gheorghe Ștefan într-un proces de corupție, din lipsă de probe indubitabile (”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”), potrivit Mesagerul de Neamț.

Gheorghe Ştefan a fost condamnat în mai multe dosare penale, primind șase ani de închisoare în „dosarul Microsoft” şi trei ani în dosarul privind finanţarea PD-L. A fost eliberat condiţionat în noiembrie 2018.

Gheorghe Ștefan mai are o condamnare în primă instanță în acest an. Tot pentru trafic de influență. Pe 22 iulie, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Bucureşti la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare în dosarul „Fabrica de Timbre" privind fraudarea Poştei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ