Ghid pentru alegerea scaunului auto pentru copii potrivit

| 25 feb, 14:29

Scaunul auto pentru copii nu reprezinta un moft, ci o obligatie. Parintii cu permis de conducere trebuie sa isi achizitioneze unul, altfel risca amenzi imense, dar nu suma de bani pe care o platesc doare cel mai tare. In cazul unui accident, a fost dovedit faptul ca un scaun auto pentru copii a fost salvator de vieti in cazul celor mici, astfel ca indiferent cat de scurt este drumul spre gradinita sau bunici, o astfel de achizitie se impune!

Dar cum alegem scaunul auto pentru copii potrivit? Exista atat de multe modele, atat de multe grupe, iar alegerea se dovedeste a fi dificila pentru majoritatea parintilor, lucru de inteles, mai ales atunci cand urmeaza sa aiba primul copil. Pasesc pe un teritoriu necunoscut peste tot, iar un ghid de alegere al scaunului auto pentru copii este ideal pentru ei.

E bine de stiut faptul ca scaunele auto pentru copii se impart in functie de varsta, greutate / inaltime, sistemul de prindere in autovehicul (centura sau ISOFIX) si pozitie (cu spatele la directia de mers sau cu fata la el).

Categoria de varsta a unui scaun auto pentru copii este foarte importanta. Unul care nu este ales intocmai dupa varsta, greutatea si inaltimea copilului poate fi la fel de rau ca lipsa unuia din masina taticului sau a mamicii. Orice scaun auto pentru copii trebuie sa corespunda cu varsta si cu greutatea / inaltimea celui mic. De aceea parintii trebuie sa verifice intotdeauna: un scaun auto pentru copii are intotdeauna specificatia varstei, greutatii si inaltimii.

ISOFIX sau centura masinii? Aceasta este intrebarea. ISOFIX este abrevierea International Standards Organisation Fix. Ca sa elaboram, este un standard european care reglementeaza instalarea unui scaun auto pentru copii cu scopul de a face pozitionarea lui cat mai simpla si mai rapida. Acest lucru se realizeaza prin existenta sistemului ISOFIX in cadrul masinii si a scaunului auto pentru copii ce urmeaza a fi folosit, urmand o conectare rapida la punctele de ancorare prevazute pe bancheta masinii.
Problema unui scaun auto pentru copii cu centura este ca, de cele mai multe ori, parintii le instaleaza gresit. De retinut faptul ca fiecare scaun auto pentru copii vine cu instructiuni care trebuie sa fie citite si respectate intocmai.

Un alt aspect important, de luat in considerare, il reprezinta asezarea cu spatele la directia de mers cat mai mult posibil pentru cel mic. Concret, cel putin pana cand el are doi ani. In caz de impact, aceasta pozitie este de 5 ori mai sigura decat cu fata la directia de mers. In tarile nordice, copiii sunt tinuti intr-un scaun auto pentru copii cu spatele la directia de mers pana cand ei implinesc chiar si 5 ani.

Nu e usor sa ai un copil mic. Responsabilitatea este imensa si toate se afla pe umerii tai. Dar daca vrei sa cumperi un scaun auto pentru copii, nu mai sta pe ganduri si vino la Noriel. Preturile accesibile, siguranta si confortul pe care le ofera acestea sunt de neinlocuit. Descopera ofertele si mergi cu cel mic sa descopere lumea fara sa fie pus in nicio primejdie!

Tag-uri: noriel, scaun copii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ