Gigi Becali rămâne în închisoare. CAB i-a respins cererea de întrerupere a pedepsei

| 14 aug, 2013

Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, cererea de întrerupere a pedepsei formulată de Gigi Becali. Omul de afaceri este închis la Penitenciarul Jilava, pentru condamnările din dosarul privind transferul ilegal de terenuri cu MApN şi din Dosarul Valiza.

Avocata Paula Iacob a arătat că apărarea a depus la instanţă suficiente probe care să arate că există suficiente motive pentru întreruperea pedepsei. "Azi s-a făcut exact ce a spus instanţa de fond că nu s-a făcut: au fost depuse probe pertinente că este acţionar majoritar în mai multe firme şi că nu toate hotărârile le poate lua un mandatatar", a spus Iacob.

Ea a spus că nu cere instanţei decât o decizie dreaptă. "N-am nicio îndoială că Gigi Becali îşi va termina facultatea de drept întrucât este un gânditor logic, coerent", a mai spus Paula Iacob.

Celălalt avocat al lui Gigi Becali, Pavel Abraham, a arătat că sunt 10 firme a căror soartă depinde de eliberarea temporară a lui Becali, unele fiind deja în insolvenţă. "Se alege praful: oamenii îşi pierd locurile de muncă, iar statul nu mai câştigă taxe. La urma urmelor, vorbim de un om care aduce statului bani", a spus avocatul.

Situaţia este cu atât mai presantă la clubul Steaua Bucureşti, Becali susţinând în faţa instanţei că jucătorii vor pleca dacă nu îşi vor putea negocia personal cu el contractele care sunt pe cale să expire. Abraham a prezentat o listă cu 7 jucători care vor să îşi negocieze cu Becali contractele.

Pentru a arăta cât de necesară este prezenţa lui Becali la Steaua, Abraham a depus la dosar şi ofertele în original depuse de cluburile Tottenham Hotspur şi Lazio Roma pentru jucătorul Chiricheş: prima de 8.000.000 €, a doua de 4.000.000 €.

Gigi Becali a fost adus din penitenciar la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde se judecă solicitarea sa de întrerupere a pedepsei. Ana Maria Prodan, Laurenţiu Reghecampf şi fotbalistul Mihai Răduţ au venit să-l încurajeze pe Becali.

Avocaţii lui Gigi Becali - Pavel Abraham şi Paula Iacob - au cerut pe 31 iulie amânarea pe motiv că nu au apucat să depună toate documentele privind situaţia firmelor omului de afaceri şi mai au nevoie de timp pentru a studia toate actele de la dosar.

Patronul Stelei spune că vrea să i se întrerupă executarea pedepsei pentru a putea rezolva situaţia financiară la zece firme pe care le deţine.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul "Valiza", el având la activ alte două condamnări de doi ani, respectiv trei ani, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi dosarul privind sechestrarea de persoane.

Ulterior, Becali a cerut Tribunalului Bucureşti contopirea celor trei condamnări, instanţa a fost de acord, însă a adăugat un spor de pedeapsă de şase luni, astfel încât el are de executat trei ani şi şase luni de detenţie.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ