Gorghiu: Conducerea PNL va analiza înscrierea Noricăi Nicolai în ALDE

| 08 iul, 2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat marţi că subiectul înscrierii europarlamentarului liberal Norica Nicolai în ALDE va fi pe ordinea de zi a primei şedinţe a Biroului Politic Naţional al partidului, pentru a se analiza dacă se impun sancţiuni statutare în acest caz.

"Este o opţiune personală din punct de vedere politic pe care Norica Nicolai, colega noastră din PNL, a făcut-o astăzi, dar este o altă opţiune decât cea pe care PNL prin cei cinci eurodeputaţi ai noştri din Parlamentul European a făcut-o, în speţă ceilalţi au ales calea aderării la grupul PPE. Acest subiect al opţiunii politice pe care a făcut-o Norica Nicolai astăzi va fi în mod cert unul din subiectele de pe agenda Biroului Politic Naţional în prima sa şedinţă, pentru că nu poate fi scos din contextul rezoluţiei pe care PNL a votat-o la Congresul de acum două săptămâni când prin acea rezoluţie peste 1.400 de delegaţi ai PNL au fost pentru aderarea la PPE, iar votul doamnei Nicolai şi a încă patru delegaţi a fost împotrivă', a declarat Gorghiu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Norica Nicolai s-a înscris în grupul europarlamentar ALDE


Ea a adăugat că analiza se va face pentru a se vedea dacă opţiunea Noricăi Nicolai atrage vreo sancţiune din punct de vedere statutar, dar, în general, PNL încearcă să-şi păstreze membrii şi 'nu a ridicat excluderile la rang de politică de partid'.

Eurodeputata PNL Norica Nicolai s-a înscris marţi în grupul ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa) din Parlamentul European. Înscrierea a avut loc în cadrul unei şedinţe a grupului ALDE, desfăşurată la sediul din Bruxelles al legislativului european.

Nicolai şi-a anunţat această intenţie la Congresul PNL care avut loc în luna iunie, precizând că nu va demisiona din Partidul Naţional Liberal. 'Îmi asum riscul unei eventuale excluderi din partid', a precizat ulterior Norica Nicolai.

Tag-uri: alde, Norica Nicolai, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ