KLAUS IOHANNIS. Crin dă din casă - Cum a vrut Iohannis să fure poziţia de prezidenţiabil PNL

| 08 iul, 2014

KLAUS IOHANNIS. Zâzanie în PNL pe tema candidatului la preşedinţie. Deşi părea ieşit complet din jocurile pentru Cotroceni, Crin Antonescu a fost reactivat la Congresul Partidului Naţional Liberal, spre surprinderea neamţului Iohannis. Desemnarea prezidenţiabilului PNL a împărţit din nou partidul în două tabere.

KLAUS IOHANNIS. Liberal, spre surprinderea neamţului Iohannis. Desemnarea prezidenţiabilului PNL a împărţit din nou partidul în două tabere.

CITEȘTE ȘI: Antonescu: Stânga are un avantaj enorm. Nu avem decât o şansă


Invitat la postul Digi24, Antonescu a povestit despre planurile lui Klaus Iohannis de a obţine nominalizarea partidului. Neamţul aranjase în aşa fel încât Congresul să adopte o rezoluţie prin care să se stabilească numele prezidenţiabilul PNL, rezoluţie care includea doar numele său.

CITEȘTE ȘI: Antonescu şi Iohannis la cuţite – cum încearcă fostul lider PNL să blocheze gruparea PDL-PNL

Personajul cheie în povestea relansării lui Antonescu a fost nimeni altul decât preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. Acesta a luat cuvântul precizând că desemnarea candidatului se face de regulă de către Delegaţia Permanentă a PNL, situaţia de faţă fiind una neobişnuită. Seniorul PNL i-a întrebat apoi atât pe Iohannis, cât şi pe Antonescu, dacă acceptă nominalizarea venită din rândul delegaţilor. După confirmarea venită din partea primarului Sibiului, răspunsul pozitiv din partea lui Crin Antonescu nu a întârziat să apară. Acceptul lui Antonescu l-a pus în încurcătură pe Klaus Iohannis, nevoit să retragă rezoluţia iniţială, urmând ca decizia finală să fie luată în cadrul Delegaţiei Permanente, şi nu în cadrul Congresului.
“Ceea ce proaspăt alesul preşedinte intenţiona era propunerea unei rezoluţii care îl privea, să-l desemneze candidat la preşedinţie. În faţa unei săli care s-a dovedit împărţită, domnia sa n-a mai propus această rezoluţie, a renunţat, şi pentru că statutul permite - sigur că putea s-o facă şi Congresul - dar pentru că statutul consideră suficientă Delegaţia Permanentă pentru a desemna un candidat la preşedinţie, statutar, a lăsat-o pentru Delegaţia Permanentă”, a confirmat ceea ce toată lumea intuia, Crin Antonescu.
Scandalul iscat în PNL legat de desemnarea prezidenţiabilului PNL este dovedit şi de neînţelegerile privind modalitatea de cercetare pe baza căreia va fi stabilit candidatul la prezidenţiale. În timp ce Antonescu anunţase iniţial că doreşte o cercetare sociologică amplă cât mai relevantă, Klaus Iohannis, se opune, dorindu-şi un sondaj de cel mult zece zile.
“S-a insistat totuşi să se facă un sondaj. Din punctul meu de vedere, indiferent de rezultate, sondajul nu e relevant ca o cercetare calitativă. Nu sunt expert. Ar fi trebuit mai mult timp”, a spus resemnat Antonescu.
Rămâne de văzut cine va reuşi să obţină votul Delegaţiei Permanente, cert este că lupta între Iohannis şi Antonescu s-a ascuţit mai mult ca oricând, iar riscul cel mai mare pentru PNL este iasă extrem de slăbit, măcinat în urma acestor lupte interne.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2014
canciautor
"KLAUS IOHANNIS. Liberal, spre surprinderea neamţului Iohannis. "
nu inteleg Dna Sultanescu...ce-ati vrut sa scrieti?
ce bine ca seful e sotul,puteti sa debitati orice in scris...
Si Dvoastra tot la Stefan Gheorghiu ati invatat sa construiti primele propozitii?
cu ce profesor:Nicolicea sau Zgonea(alias M.Viteazul)
08 iul, 2014
ferenczy stefanita
lasati mai basistilor femeia in pace.
castiga si ea un ban cinstit
ce ,vreti sa mearga pe centura?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ