Antonescu: Stânga are un avantaj enorm. Nu avem decât o şansă

| 07 iul, 2014

Crin Antonescu. Stanga are un avantaj enorm, in conditiile in care satelitii, dar si electoratul partidului sunt disciplinati, iar singura sansa a dreptei este de a da cat mai repede "batalia care trebuie data, cu alegeri cat mai bune", a declarat Crin Antonescu luni seara.

Crin Antonescu. "Dreapta este intr-o situatie foarte grea. Stanga are un avantaj enorm.Satelitii sai sunt extrem de disciplinati - Daniel Constantin a fost de acord cu candidatura lui Victor Ponta - are un electorat disciplinat, satisfacut.

In dreapta continua sa existe un discurs fratricid, sa existe problema Traian Basescu, care nu accepta ca este la final de mandat politic. De vina, profund, sunt foarte multe elemente. (...)

Asa rau cum stam, nu avem decat o sansa: cat mai repede sa facem pasii care trebuie sa fie facuti, sa dam batalia care trebuie data, cu alegeri cat mai bune", respectiv cu un candidat care sa aiba cele mai mari sanse de castig, a spus senatorul PNL la Realitatea TV.

Citeşte şi: Crin Antonescu îi reproşează lui Victor Ponta ruperea USL: Să aprofundeze acest regret

Crin Antonescu a anuntat in luna mai ca intentioneaza sa se retraga din cursa pentru Cotroceni, la cateva zile dupa ce si-a anuntat demisia din fruntea partidului, ca urmare a rezultatelor de la alegerile europarlamentare. Antonescu a revenit ulterior asupra deciziei.

De asemenea, Klaus Iohannis, ales presedinte al PNL la sfarsitul lunii iunie, si-a anuntat intentia de a candida la Presedintia Romaniei. "Cand am anuntat ca nu doresc sa candidez, nu anuntul meu l-a determinat pe domnul Iohannis sa-si depuna candidatura, ci invers, intentia sa a determinat retragerea mea. Am sperat ca, foarte repede, in jurul domnului Iohannis va avea loc un anumit consens, insa nu s-a intamplat asa", a explicat Antonescu, luni seara, decizia sa de a reveni in cursa pentru prezidentiale.

Candidat PNL. Intrebat cine crede ca este cel mai bun candidat PNL in confruntarea cu Victor Ponta, Antonescu a precizat el crede despre sine acest lucru, insa a subliniat din nou, in acest contex, importanta analizei sociologice pe care a propus-o pentru numirea candidatului PNL, care, a sustinut senatorul, nu va fi realizata din cauza timpului scurt.

In schimb, va fi derulat un "simplu sondaj", inainte de votul Delegatiei Permanente. "Vreau sa parcurgem cat mai repede acest pasaj, sa desemnam un candidat, oricare ar fi. Probabil ca vom fi informati cu totii, probabil va fi un sondaj simplu. (...) Important e ca, odata desemnat candidatul, toata lumea sa isi asume responsabilitatea acestei desemnari", a mai spus Antonescu la Realitatea TV.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014: Antonescu: Candidatul la prezidenţiale ar trebui ales de Delegaţia permanentă

In ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, senatorul liberal a afirmat ca il considera un "om politic inteligent", care, din declaratiile retinute facute pana acum, "stie ca urmeaza o batalie politica grea".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ