Victor Ponta Facebook. Ponta câștigă prezidențialele și pe Facebook

| 08 iul, 2014

Victor Ponta Facebook. Cu peste 412.000 de fani pe Facebook, premierul Victor Ponta este câștigătorul detașat la capitolul popularitate pe Internet.

Victor Ponta Facebook. Dar chiar dacă are asigurată conducerea topului prezidențiabililor propuși de partide pentru toamnă, premierul nu renunță la activitatea constantă de pe rețeaua de socializare, continuând să posteze imagini, linkuri și mesaje de susținere pentru românii cu rezultate excepționale pe plan internațional.

Evoluția lui Victor Ponta pe Facebook este una accelerată. Diferența față de începutul lunii mai este de peste 62.000 de fani, ceea ce înseamnă o creștere de 25.000 de fani pe lună, cea mai mare dintre toate paginile oamenilor politici din România. Ritmul de creștere în iulie a fost de circa 2.000 de noi like-uri pe zi.

Citeşte şi: PONTA, la doi ani de la suspendarea preşedintelui: Votul românilor a fost ignorat

Victor Ponta candidat. Toate aceste interacțiuni îi vor crește substanțial șansele la alegerile prezidențiale din noiembrie, mai ales pentru că pagina oficială a lui Victor Ponta a devenit o adevărată comunitate, o sursă de informații despre guvernare, statistici utile, declarații și prezentând un grad mare de interactivitate, fiind disponibilă o aplicație de “Consiliază-l pe premier” și posibilitatea întreprinderii unui dialog la nivelul comentariilor cu Echipa VP. Pagina oficială a lui Victor Ponta are o frecvență și de circa 6-7 postări pe zi.

Elena Udrea are circa 3 postări pe zi, în care anunță emisiunile la care este prezentă, participarea la evenimente sau dă mesaje legate de actualitatea politică și a partidului său, fiind mai puțin implicată în comunicarea online. Totodată, Klaus Iohannis postează la rândul său și de vreo 3 ori pe zi, dar pagina acestuia a fost abia lansată în momentul în care și-a anunțat intenția de a candida în toamnă.

Prezidențiabilul PMP, Cristian Diaconescu, sau Crin Antonescu sunt printre cei mai puțin implicați pe rețeaua de socializare, având doar 1-2 postări pe zi sau la două zile. Această indiferență față de publicul Facebook are un impact negativ și asupra statisticilor generale. Iohannis și Diaconescu au doar în jur de 10.000 de fani, Crin Antonescu 80.000, Călin Popescu Tăriceanu 13.000 de fani, Mihai Răzvan Ungureanu 32.000, Cătălin Predoiu 48.000, iar Elena Udrea 186.000 de fani, potrivit facebrands.ro.

Victor Ponta Facebook. Totodată, Victor Ponta demonstrază că este chiar și unul dintre cei mai populari premieri din Europa din punct de vedere al susţinerii pe reţeaua socială, depășind cu mult politicieni precum Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, sau David Cameron, premierul Marii Britanii. Premierul este încă depășit de Francois Hollande, președintele Frantei, care aproape 470.000 de fani și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cărei pagină numără în jur de 620.000 de „like-uri”.

În mediul online, avantajul cel mai mare pentru Victor Ponta în acest moment provine din anvergura pe care comunicarea sa o are în acest mediu. Atenţia specială pe care premierul o acordă atunci când vine vorba de comunicarea în spaţiul virtual a făcut ca diferenţa faţă de ceilalţi actori politici să fie atât de mare. În plus, vorbim despre o comunicare de calitate, față de alți candidați la prezidențiale, care sunt implicați în scandaluri.

Citeşte şi: Retragere Afganistan. Imagini de la ceremonia de retragere a trupelor româneşti din Afganistan

De exemplu, la începutul lunii iulie, Cătălin Predoiu se lăuda cu 47.000 de fani, dar în doar două zile, 30 iunie şi 1 iulie, acesta şi-a făcut aproape 20.000 de noi prieteni. Ce s-a întâmplat? Predoiu și-a cumpărat fani din Turcia, la “kilogram”.

„Acum câteva săptămâni am demarat o campanie online de creștere pentru ca mesajul meu să poata ajunge la cât mai mulți dintre români. Am descoperit că am primit «cadou» 20.000 likes din Turcia” s-a lăudat acesta recent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2014
Simona Bran-Stan
Pagina de Facebook a lui Tariceanu mi se pare cea mai interesanta,mult mai interesanta decat a lui Ponta..
la pagina lui lucreaza de zor si cele 5 foste sotii..
in timpul liber,mai lucreaza si securistii care erau oaspeti in garsoniera lui ,adusi evident de eminentul liberal Amedeo
posteaza des si Stroe cel care a redus numarul de alegatori de pe liste,posteaza si Chitoiu cel cu sotia la ASF,etc
cel mai mult imi place papionul rosu de liberal autentic..cand sta pe motocicleta
e minunat,va invit si pe voi
Dan Sultanescovici-consilier de imagine al lui Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ