Iohannis şi noua conducere liberală acceptă teza „loviturii de stat”

| 08 iul, 2014

Împlinirea a doi ani de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie a determinat-o pe Elena Udrea să îi ceară lui Crin Antonescu să se dezică de aşa zisa „lovitură de stat” din 2012 pentru a primi sprijinul PMP în cazul în care acesta va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Provocat de cererea Elenei Udrea, fostul preşedinte al PNL şi-a menţinut opinia cu privire la suspendarea preşedintelui în 2012 şi a combătut teoria loviturii de stat. "Eu cred că oricine ar trebui să renunţe la asemenea inepţii, care nu fac bine nimănui, care după părerea mea jignesc încă o dată 7,5 milioane de oameni, le jignesc prezenţa la vot, le jignesc votul, care încă o data agită apele în legatură cu imaginea României. Pentru că e caraghios ca într-o ţara a Uniunii Europene s-a dat o lovitură de stat, o lovitura de stat care să spun aşa este concepută drept un mare şoc emoţional. Nu ştiu ce înţeleg prin lovitura de stat domnul Băsescu, doamna Udrea, alţii. Probabil o mare emoţie. Nu orice mare emoţie este o lovitură de stat", a declarat fostul preşedinte al PNL.

În acelaşi timp, Crin Antonescu a cerut insistent PDL să îşi exprime poziţia oficială cu privire la „lovitura de stat” din 2012 în perspectiva funziunii, în condiţiile în care formaţiunea democrat-liberală a promovat intens această teză și a încercat chiar să o exporte la Bruxelles. Solicitarea lui Crin Antonescu vine în contextul în care conducerea liberală îşi face planuri pentru unificarea cu democrat-liberalii şi vorbeşte tot mai mult despre organizarea unui Congres comun al PNL şi PDL care să consacre fuziunea celor două partide până la finalul lunii.

Citeşte şi: Adrian Papahagi pune cruce proiectului Mişcarea Populară

Dacă fostul preşedinte al PNL şi-a reiterat poziţia avută în privinţa suspendării lui Traian Băsescu în 2012, nu putem vorbi de aceeaşi atitudine şi din partea noii conduceri a formaţiunii liberale, care preferă să treacă sub tăcere acest subiect. Tăcerea lui Klaus Iohannis şi a celorlalţi lideri liberali vizavi de teza „loviturii de stat” este în acest context cât se poate de grăitoare, demonstrând că actuala conducere a PNL doreşte fuziunea PDL cu orice preţ, astfel încât edilul Sibiului să îşi consolideze poziţia de candidat al dreptei pentru alegerile prezidenţiale. Văzând că fuziunea dintre PDL şi PNL a intrat în impas ca urmare a declaraţiilor triumfaliste de la Congres prin care democrat-liberalii ar renunţa la valorile şi numele partidului în favoarea formaţiunii liberale, Klaus Iohannis a acceptat teza „loviturii de stat” de dragul împlinirii propriilor ambiţii prezidenţiale.

Prin tăcerea sa, noul preşedinte al PNL acceptă teoria „loviturii de stat” pentru a-şi atinge scopurile electorale în ciuda celor 7,4 milioane de români care au votat pentru ca Traian Băsescu să fie demis și care au crezut în angajamentul PNL de a lupta până la capăt împotriva regimului pe care acesta l-a impus. Klaus Iohannis devine astfel complice cu actualul șef al statului, manifestând același dispreț pentru electorat de care se face vinovat şi Traian Băsescu.

Citeşte şi: Toxicitatea în politică – problema tuturor moștenitorilor regimului Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
ferenczy stefanita
USL-traieste....
PPDD munceste...
UDMR se pocaieste,lemnele din Harcov le stivuieste...
cei 7,4 milioane de romani il vor demite pe dictator in decembrie...
amr 24 saptamani...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ