Gorghiu, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Cât timp se încalcă principiul contributivităţii, nu suntem de acord

| 16 sep, 15:06

PNL nu va vota pensii speciale pentru parlamentari cât timp proiectul aflat la Comisia de Statut încalcă principiul contributivităţii, a declarat miercuri copreşedintele liberal Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

"Mi-am spus punctul de vedere public, avem o decizie politică în sensul respingerii acestui proiect legat de pensiile speciale şi m-aş bucura să aud că PSD va amâna, dacă nu va respinge acest proiect, până când vom ajunge la o formulă pe care să o agreăm cu toţii. Nu am avut discuţii (n.r. - cu Liviu Dragnea). Câtă vreme se încalcă acel principiu al contributivităţii, din pricina căruia noi am votat împotrivă, nu vom putea fi de acord. Dacă se va lucra la această lege astfel încât să fim de acord cu legislaţia în vigoare, găsim cale de dialog şi comunicare. Calea dialogului poate fi singura care să ajute la acea coerenţă a legislaţiei pe care ne-o dorim cu toţii", a precizat Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a afirmat, miercuri, după şedinţa Birourilor permanente reunite, că termenul de o săptămână acordat Comisiei de Statut pentru depunerea unui nou raport la pensiile speciale ale parlamentarilor a fost aprobat. 

"S-a stabilit să se facă şi o modificare în Comisia pentru Statut şi s-a luat act de solicitarea pe care comisia a făcut-o pentru acordarea unui termen de o săptămână pentru a prezenta raportul (privind legea pensiilor speciale - n.r.)", a spus Ioan Chelaru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ