ILIE SÂRBU, numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi

| 16 sep, 13:26

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Senatorii și deputații au aprobat, în plenul comun al celor două Camere, cu 290 de voturi "pentru" și 108 "împotrivă" Hotărârea Parlamentului prin care Ilie Sârbu este numit consilier al Curții de Conturi — vicepreședinte al Autorității de Audit, ca urmare a vacantării funcției deținute de Ioan Anton.

Ilie Sârbu a fost numit în funcția de consilier de conturi pentru durata rămasă a mandatului de nouă ani început la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 17/2011.

Comisiile de buget-finanţe au avizat pozitiv, marţi, propunerea ca senatorul PSD Ilie Sârbu să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi.

Membrii comisiilor au luat această decizie cu 16 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă". Au votat favorabil reprezentanţii PSD şi UDMR, iar contra au fost cei de la PNL.

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe la asupra raportului Comisiei de buget privind numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, iar preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ