Gorghiu: ”Evaluarea miniştrilor o face premierul. Nu încurajez niciun fel de polemică în spaţiul public, nu câştigă nimeni”

| 13 mar, 16:43

Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu, a declarat, luni, că evaluarea miniştrilor o face premierul, iar discuţiile despre activitatea acestora trebuie să aibă loc în şedinţele de partid, "nu în platourile de televiziune", menţionând că nimeni nu câştigă din genul acesta de dialog "spumos" în spaţiul public.

 

"Eu am să vă spun că pe orice ministru s-a dat un vot în Partidul Naţional Liberal, iar dumneavoastră ştiţi asta. Biroul Politic Naţional, indiferent cum îl cheamă pe ministrul respectiv, dacă este numit de Partidul Naţional Liberal, a dat un vot. Vă amintesc că votul a fost covârşitor majoritar în favoarea acelei liste de miniştri propusă de Partidul Naţional Liberal. Sigur, sunt de acord cu Rareş (Bogdan) că niciun ministru nu e perfect, indiferent că e de la PNL, de la PSD şi că activitatea într-un minister întotdeauna poate fi îmbunătăţită. Însă, cred că genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele noastre de partid, nu în platourile de televiziune, cum, de altfel, cred că şi replica domnului ministru (Bogdan Aurescu - n.r.), tot în şedinţa de partid ar fi trebuit să fie dată şi nu prin intermediul dumneavoastră, pentru că nu ne facem niciun serviciu având genul acesta de dialog în spaţiul public", a precizat Gorghiu.
Preşedintele interimar al Senatului a subliniat că evaluarea miniştrilor o face premierul şi pe baza opiniilor acestuia se pot decide sau nu anumite măsuri. "Nu încurajez niciun fel de polemică în spaţiul public. Am învăţat că nu câştigă nimeni din genul acesta de dialog spumos public", a transmis Alina Gorghiu.
Ea a fost întrebată dacă în partid există o nemulţumire faţă de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în contextul în care prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că nu l-ar mai păstra în funcţie, "dar nu a fost numit acolo de PNL, ci de stat".
"Eu v-am spus realitatea. Partidul Naţional Liberal a dat un vot, inclusiv pe ministrul de Externe. Atributul nostru de a numi, de a da un vot politic pe Cabinet, pe care l-am şi susţinut, de altfel, în plenul Parlamentului, a fost exercitat de Partidul Naţional Liberal, nu de altcineva", a explicat Gorghiu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ