Gorghiu: Politizarea învățământului este un virus de care trebuie să scăpăm

| 02 oct, 12:34

Politizarea învățământului este "un virus de care trebuie să scăpăm", a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Vaslui, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

"Știu că e mai simplu să vorbești despre Ponta și să ne înjurăm unii pe alții, dar cred că e mult mai important să vorbim lucruri serioase și să încercăm să ridicăm credibilitatea învățământului românesc, care a fost sabotat în ultimii ani de PSD. Politizarea învățământului este în același timp un virus de care trebuie să scăpăm", a subliniat Gorghiu.

Ea a atras atenția că una din două universități din România se află la limita subfinanțării și a reiterat faptul că PNL și-a asumat tema educației ca o "temă prioritară de guvernare".

"Sunt astăzi în măsură să fac un bilanț care să arate că sistemul de educație din România este lăsat de izbeliște. Credibilitatea și competitivitatea sunt cele două condiții de bază pentru un învățământ de succes. Ambele sunt deficitare. Oricât de bune ți-ar fi intențiile, nu poți cu 0,36 la sută din PIB pentru mediul universitar să faci ceva în România. Una din două universități din România se află la limita subfinanțării, la limita supraviețuirii. În același timp, vreau să amintesc, la debut de an universitar, faptul că PNL și-a asumat această temă, a educației, ca o temă prioritară de guvernare și tocmai de aceea suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă în politicile din educație, în școlile și universitățile din România", a declarat Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai afirmat, la Vaslui, că sărăcia este una dintre principalele cauze pentru care elevii renunță la școala și a solicitat autorităților să intervină rapid pentru reducerea abandonului școlar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ