Gorghiu: PSD este opac, nu vrea să susţină legea votului prin corespondenţă. Se teme de confruntarea cu electoratul

| 08 mai, 18:32

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut, vineri, un apel către premierul Victor Ponta să susţină legea votului prin corespondenţă şi să organizeze alegeri parţiale în circumscripţiile rămase vacante.

 

Alina Gorghiu a afirmat că în acest moment există 'opacitate' în rândul PSD în ce priveşte votul prin corespondenţă, dar şi o teamă de confruntarea cu electoratul, potrivit Agerpres.

'Vreau să-i felicit pe cei de dreapta din Marea Britanie care au reuşit să câştige zdrobitor alegerile, dar vă spun acest lucru în contextul în care 15% din electoratul chemat la vot a votat prin corespondenţă (...) Este încă un mesaj pe care astăzi, în contextul alegerilor din Marea Britanie, îmi permit să îl adresez, să fac un nou apel către premier şi Guvern să înţeleagă că reţetele de bune practici, reţetele de succes din alte state trebuie implementate şi în România. Am să uit că a încălcat dreptul de vot al românilor din diaspora, am să uit că a încălcat Constituţia, de fapt n-o să uit, o să îi iert parţial acest lucru, dacă vedem că se va adopta cu sprijinul PSD legea pentru implementarea votului prin corespondenţă. În acest moment există o opacitate la PSD, nu vor deloc să promoveze şi să susţină această lege pe care eu o consider vitală pentru democraţie', a declarat Alina Gorghiu, care s-a aflat într-o vizită în judeţul Covasna împreună cu copreşedintele partidului, Vasile Blaga.

Liderul PNL consideră că blocarea alegerilor parţiale în circumscripţiile rămase fără primari, consilieri locali sau parlamentari echivalează cu un 'exces de putere', în detrimentul democraţiei şi bunului mers al comunităţilor locale.

'Îl întreb pe marele premier Ponta de ce nu vrea să organizeze acele alegeri parţiale? (...) De fiecare dată când este întrebat de organizarea alegerilor parţiale refuză să răspundă, sau spune vedem noi, vom face, sau spune că e prea scump, sau găseşte absolut orice motiv (...) Eu cred că este temerea vieţii lui, ideea de vot, astăzi, înseamnă un mare coşmar pentru Ponta. A avut coşmarul votului din diaspora, ar avea acum, dacă ar organiza parţiale, un coşmar major în fiecare localitate pentru că ar pierde alegerile. Marea problemă a lui Ponta nu e legată nici de resursa financiară şi nici de baza legală, eu cred că e legată doar de faptul că ar pierde alegerile', a mai spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a menţionat că vizita în judeţul Covasna face parte dintr-un turneu prin mai multe judeţe din ţară pentru a verifica modul în care s-au omogenizat organizaţiile locale şi judeţene şi pentru a pregăti viitoarele alegeri. El a precizat că pe 23 mai, la Piteşti, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, unde vor fi făcute modificări la statut, va fi aprobat programul de guvernare şi calendarul de pregătire a alegerilor locale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ