Mesajul lui Victor Ponta cu ocazia Zilei Regalității

| 10 mai, 11:32

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis, cu ocazia Zilei Regalității, un mesaj de felicitare Casei Regale, în care arată că este una dintre cele mai importante sărbători ale României și salută decizia Parlamentului de a declara prin lege ziua de 10 mai sărbătoare națională.

"Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României și al meu, cele mai bune gânduri de respect și considerație față de Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integrității și identității noastre naționale", afirmă premierul.

El menționează că Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta zi națională în perioada proclamării independenței țării și încoronării Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial, și că în trecut românii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală.

"Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare națională — zi nelucrătoare. Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligația să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel", se arată în mesajul premierului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ