Victor Ponta, despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi: Standardele duble trebuie să dispară

| 08 mai, 10:17

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, cu prilejul Zilei egalității de șanse între femei și bărbați, un mesaj în care subliniază că respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru ambele sexe, iar standardele duble trebuie să dispară.

"Într-o societate europeană care are drept obiectiv fundamental respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, promovarea egalității de șanse reprezintă o latură foarte importantă a politicilor sociale. (...) Cred că respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru bărbați și femei, iar dacă ne dorim o țară cu adevărat modernă standardele duble trebuie să dispară!", a scris Ponta, pe Facebook.

Potrivit premierului, Guvernul pe care îl conduce implementează o serie de măsuri pentru promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.

"Eliminarea diferențelor de salarizare pe bază de gen, combaterea oricărui tip de violență fizică și emoțională, susținerea organizațiilor care oferă sprijin persoanelor abuzate sau nedreptățite — toate acestea sunt măsuri pe care Guvernul le implementează, priorități ale Departamentului de egalitate de șanse din Ministerul Muncii", a transmis prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ